'u Türkiye Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından Ramada Otelde düzenlenen şatafatlı iftar sofrasını konuşurken tepkiler de gelmeye devam ediyor. Sosyal medya platformu Twitter'da "yiyin" etiketiyle gündem olan ve ilk sıraya yerleşen Kahramanmaraş'taki Ak Partililerin katıldığı vefa iftar programı yüzlerce haber kanalında da haber olmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şükürsüzlük vurgusu yaptığı ve "Maalesef ülkemizde bazı kesimlerde bir şükürsüzlük, tatminsizlik, karamsarlık hali aldı başını gidiyor. Halbuki önce elimizdekilere şükür edeceğiz, sonra daha iyisi, daha güzeli için çalışacağız" dediği gün Kahramanmaraş'ta çekilen şatafatlı ve israf dolu iftar sofrasına her kesimden tepkiler geliyor.

Son olarak Türkiye'nin açık ara en çok izlenen haber programları olan Fox Haber'de hem akşam haberlerinde Selçuk Tepeli, hem de sabah haberlerinde İlker Karagöz, iftar sofrasına tepki gösterdi.

Bu arada Kahramanmaraş'taki iftar sofrasına tepkiler sosyal medyada da devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile Mahir Ünal'ın da katıldığı iftar sofrası Ramazan Bayramı süresince en çok konuşulan konuların başında geldi.

Paylaşım yapanların çok büyük bir kısmı  fotoğrafı "Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!" mısralarının yer aldığı Han-ı Yağma isimli şiirle birlikte paylaşıyor.

2022-05-02_13-46-48

Bu arada iftar sofrası ile Kahramanmaraş İl Başkanlığı'ndan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'den ve Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'den herhngi bir özür gelmedi.

İftar programıyla ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımların altına yazılan yorumların yüzde 99'u ağır eleştiri içeriyor. İftar sofrasından Ak parti seçmeninin de tamamına yakını rahatsızlığını dile getiriyor.