Siyasi partilerin birbirleriyle bayramlaşma etkinliğinde AK Parti Genel Merkezini ilk olarak CHP heyeti ziyaret etti.

AK Parti karşılama heyetinde yer alan Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Ankara Milletvekilleri Murat Alparslan, Jülide Sarıeroğlu, Nevzat Ceylan ve Gençlik Kolları MYK üyesi Zeynep Yıldız, CHP heyetindeki Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ankara milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve Nihat Yeşil ile bayramlaştı.

Ziyarette konuşan Öznur Çalık, "İnşallah kardeşlik, sevgi, hoşgörü çerçevesinde ülkemiz huzurlu günlere, beraberce güzel şekilde yapacağımız çalışmalarla döner." dedi.

Bayramlaşmada misafirlere kayısı ikramı da yapıldı ve bunun üzerine espriler yapıldı. CHP’li Aylin Nazlıaka, Meclis’te bu dönem AK Parti’nin rakibinin çok olduğuna işaret ederek, 17 Malatya kökenli milletvekili olduğundan söz etti. AK Partili Çalık da "29'a yakın gelin ve enişte olan milletvekillerimiz de var." cevabını verdi.

Gazetecilerin ‘bayramı koalisyonla taçlandırmanın mümkün olup olmadığı' yönündeki sorusuna AK Partili Çalık, görüşmelere bayram molası verdiklerini söylerken CHP’li Tanrıkulu da Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayacaklarını ve herkesin bundan emin olmasını istedi.

Tanrıkulu’nun, “Hiç olmazsa AKP'li dostlarımız CHP'yi destekler, CHP'li bir hükümetle Türkiye'yi buluştururuz.” sözü salondakileri güldürdü.

Ziyarette karşılıklı iyi niyet temennilerinde bulunuldu.