Son günlerde sosyal medya platformlarında dolaşan haberlerde, akaryakıt dağıtım şirketlerinin bayilere yeni tabela talebinde bulunduğu ve fiyatların üç haneli rakamlara çıkacağına dair öngörülerin yer aldığı görüldü. Ancak, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Kahramanmaraş Depreminde Yıkılan Otelin Duruşmasında Gerginlik Çıktı! Kahramanmaraş Depreminde Yıkılan Otelin Duruşmasında Gerginlik Çıktı!

DMM'nin resmi hesabından yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'Akaryakıt dağıtım şirketleri, bayilerinden yıl sonuna kadar fiyat tabelalarını 3 haneli olacak şekilde yenilemelerini istedi.' iddiası doğru değildir. Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin fiyat artışıyla ilgili herhangi bir öngörüde bulunmadığı vurgulanarak, kamuoyunun manipüle edilmeye çalışıldığına dikkat çekildi. Seçim öncesinde ortaya atılan bu tür iddiaların doğruluğunun araştırılması ve dikkatle değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Akaryakıt fiyatlarındaki herhangi bir artışla ilgili somut bir veri olmadığına dikkat çekilirken, vatandaşların dezenformasyonlara karşı dikkatli olması ve güvenilir kaynaklardan bilgi almaları gerektiği vurgulandı.