CHP Malatya milletvekili adayı Hulisi Porgalı, AKP hükümetinin 12 yıldır Malatya’ya kuzey çevre yolu yapmayı vaat ettiğini, ancak halen çevre yolunun ihale aşamasına bile gelemediğini belirtti.

Hulusi Porgalı, 7 Haziran’da yapılması planlanan genel seçim çalışmaları kapsamında Niyazi Mısri Caddesi üzerindeki esnaflarla bir araya geldi. Porgalı, ziyaretlerde yaptığı açıklamada, iktidarın Malatya’da vaat ettiği yatırımları yapamadığına işaret etti. AKP’nin seçim sloganındakinin aksine konuşarak söz verdiği yatırımları hayata geçiremediğine dikkat çeken Porgalı, şunları söyledi: “Malatya’yı karış karış gezdim. İnsanların duyguları ile oynanmış. Seçim zamanı çıkıp öyle vaatlerde bulunmuşlar ki akıl sır ermiyor. Kimi baraj, kimi otoban, iş, aş vereceğiz diye vaatlerde bulunmuşlar. Yazık günah, bu insanların duygularıyla oynamak kimin haddine? Kuzey Çevre yolu AKP iktidara geldiği günden beri dilinde. Bu işler Ankara’da bir günde yapılıyor bizde 12 yıldır konuşuluyor, halen yapılacak deniyor. AKP iktidarı süresince Malatya’nın çevre yolu yapılamayacak bunu buradan iddia ediyorum. Yapamazlar çünkü iktidar milletvekilleri bakanlıklarda danışmanlık yaptıkları şirketlerin ve ağa babalarının işlerini yaptığından dolayı kredilerini sıfırlamış durumda. Ekran karşısında şahin olanlar bakanlıklarda nasıl el pençe durduklarını biliyoruz. Artık devir değişti. Bunu benim milletim de biliyor.”

AKP Malatya milletvekillerinin devlet bütçesi ile yapılan yatırımları lütuf gibi lanse ettiğini anlatan Porgalı, “Bakıyorum gazetelere bir milletvekili açıklama yapmış. Merkezi yatırımları da kendi başarısı olarak göstermeye çalışıyor. Ancak bizimkilerin bir icraatı olmadığı için işin sahtekarlık boyutundalar. Madem çok iş bitirenler neden yeni Malatya Devlet Hastanesini Malatya’ya uyduramadılar Ankara’da proje çizildi Malatya’da yapıldı. Ve şimdi yeni Devlet Hastanesi yeniden tadilata giriyor. Helikopter pisti bile yok. Şimdi ihaleye çıkaracaklar. Bu halkı aptal yerine koyamazlar” diye konuştu.

“BELEDİYE PERSONELİ İKTİDARIN SEÇİM ÇALIŞMALARINDA”

AKP’nin seçim gezilerine Büyükşehir Belediyesi personelinin de katıldığını anlatan Hulisi Porgalı, “AKP’nin seçim gezilerine bakıyorum adaylarla gezenlerin yarısı belediye personeli. Pankart açanları tutun da el pençe öpenlere kadar büyükşehir personeli. Bu insanların parasını kim veriyor? Belediyede maaş alan kişilerin AKP’nin seçim gezilerinde ne işi var? İstanbul’dan adam toplamış getirmişler Malatya’ya. Durumları kötü, bu halkın sandıkta vereceği cevabı şimdiden öğrenmişler. Göstermelik ilçe STK toplantıları nokta yerlere gidip coşkulu geçti diyorlar. Bir de ilçeyi gezin bakalım boynunuzun ölçüsünü nasıl alacaksınız? Kapalı kapılar ardında poz vermekle olmaz. Bu halk her şeyin farkında, CHP bu ülkenin hizmetkarı, bizlerde neferiyiz.” ifadelerini kullandı.