HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay'ı istediği televizyon kanalında seçim beyannamesi ve çözüm sürecini tartışmaya davet etti. AKP'nin kendi milletvekillerine başka partilerle televizyona çıkmayı yasak ettiğini dile getiren Önder, "Niye; madara olursunuz. Madara olurlar. Niye; hakkı ve hakikati dile getirmiyorlar." dedi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, Haymana İlçe ve seçim bürosunu ziyaret etti. HDP'nin iki Ankara milletvekili adayı ile birlikte Haymana'da seçim çalışmalarına katılan Önder, esnafı tek tek gezdi. HDP'li milletvekili adayları, barajı yıkacaklarını vurguladılar. Vatandaşlara seslenen Önder, Haymana'ya seçim kampanyası başladığından bu yana üçüncü gelişleri olduğunu ifade etti.

Israrla barışa, demokratik siyasete ve adalete olan inançlarını anlattıklarını vurgulayan Önder, hükümetin de ısrarla bunu boşa çıkarmaya çalışan bir söylem ve tutum içerisinde olduğuna dikkat çekti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay'ın HDP'nin seçim beyannameleri ve pratiklerinin savaşı çağrıştırdığını söylediğini aktaran Önder, sözlerine şöyle devam etti: "Acaba hangi seçim bildirgesini okudu, merak ediyorum. Kendisini sizlerin huzurunda istediği televizyon kanalında seçim beyannamemizi ve çözüm sürecini tartışmaya davet ediyorum. Hele bakalım ak-kara neymiş, nasılmış, milletin hakemliğinde konuşalım. Fakat gelmiyorlar, AKP yasak etmiş. 'Aman demiş başka partilerle televizyona çıkmayın.' Niye; madara olursunuz. Madara olurlar. Niye; hakkı ve hakikati dile getirmiyorlar. Güya sözüm ona HDP'ye ve bana güç aktarmışlar. Sayın Atalay, siz o gücü Roboski'ye aktardınız, Diyadin'e aktardınız, Mazıdağı'na aktardınız. Biz gücümüzü haşa sizden değil, hakikatten ve halklarımızdan alıyoruz. Onun için ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun."