Akgedik, ziyarette yaptığı konuşmada, Dünya Türkmenler Birliği'nin eğitim alanında çocuklara verdiği destek için teşekkür ettiğini söyledi.

Bir sivil toplum kuruluşu olan birliğin, ön görülen amaçlar doğrultusunda hareket ettiğini belirten Akgedik, şunları kaydetti:

"Dünya Türkmenler Birliğinin, gençlerimizin ve çocuklarımızın maddi manevi ihtiyaçlarının karşılanması ve eğitilmesi konusunda yaptığı çok önemli çalışmalar var. Aladağ Belediyesi olarak biz de üzerimize düşen görevleri yaparak dernek faaliyetlerine yardımcı oluyoruz. Her türlü sivil toplum kuruluşuna bu güzel amaçlar doğrultusunda yardımcı olmak prensibimizdir. Bu nedenle birliğe ve üyelerine şahsınızda teşekkür ediyor, başarılar diliyorum."

Asuman Aydın ise birlik olarak sosyal yardımlara önem verdiklerini anlatarak, "Okul ziyaretlerinde ilçedeki çocukların talepleri oldu. Bu istekleri tek tek karşıladık. Bunun yanı sıra Adana'yı görmemiş, deniz görmemiş olan çocuklar var. Bunların Adana'yı gezmesini ve denizi görmelerini de sağladık. Çocukların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur" ifadelerini kullandı.

Aydın, Akgedik'e kendisinin yaptığı sulu boya resim hediye etti.