Kahramanmaraş'ta Kurban Bayramı Öncesi Sahte Para ve Dolandırıcılık Uyarıları Yapıldı Kahramanmaraş'ta Kurban Bayramı Öncesi Sahte Para ve Dolandırıcılık Uyarıları Yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen kiracı depremzedelere verilen eşya yardımı sözünün tutulmadığını belirtti. Öztunç, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AKP) eleştirerek, "Klasik AKP aldatmacası, klasik AKP kandırmacası. Adalet ve Kalkınma Partisi değil, 'Aldatanlar ve Kandıranlar Partisi'" ifadelerini kullandı.

Söz Verildi, Yerine Getirilmedi

Öztunç, konuşmasında şunları söyledi: "Allah aşkına, ey AKP ne zaman dürüst yönetim aklınıza gelecek? Depremden sonra kiracı depremzedelere eşya yardımı yapılacağı sözü verildi. Ancak bu söz hala tutulmuş değil. Klasik AKP aldatmacası, klasik AKP kandırmacası. Adalet ve Kalkınma Partisi değil, 'Aldatanlar ve Kandıranlar Partisi'."

Kiracılar Mağdur

Deprem sonrası verilen eşya yardımı sözünün yerine getirilmemesi, özellikle kiracı depremzedeler arasında büyük bir mağduriyet yaratıyor. Depremin üzerinden geçen süreye rağmen, bu yardımların yapılmaması, halk arasında hayal kırıklığı ve güvensizlik yaratıyor.

Öztunç’tan Hükümete Çağrı

Ali Öztunç, konuşmasında AKP hükümetine seslenerek, verilen sözlerin tutulması ve halkın mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini vurguladı. "Depremzede vatandaşlarımız zor durumda. Verilen sözlerin tutulmaması, onların acılarını ve sıkıntılarını daha da artırıyor. Bu duruma bir an önce çözüm bulunmalı" dedi.

Depremzede Destekleri Gözden Geçirilmeli

Depremin ardından yapılan yardımlar ve verilen sözlerin takibi, depremzedelerin hayatlarını yeniden kurabilmeleri için hayati önem taşıyor. Bu süreçte hükümetin, verdiği sözleri tutarak vatandaşlarına güven vermesi bekleniyor.