Binlerce can kaybının yaşandığı 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, 20 Şubat'tan bu yana ücretsiz olan toplu taşımaya kallavi zam yapıldı.  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanı Hayrettin Güngör, yapılan zammın normal olduğunu, toplu taşımayı en ucuza kullanan büyükşehirin Kahramanmaraş olduğunu ifade etti.

Depremler sonrası birçok masrafla geçim sıkıntısında olan vatandaşlar, yapılan zamma isyan ederken bir tepki de Ali Öztunç'tan geldi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, toplu taşımanın ücretsizken 5 Haziran itibariyle zamlı tarifeye geçmesine sessiz kalmadı. Öztunç, Hayrettin Güngör'ü vicdanlı olmaya davet ederken şu açıklamalarda bulundu: ''Kıymetli hemşerilerim. Belediyeciliğin kitabını yazanların aslında haksızlık ve paranın kitabını yazdıklarını şimdi herkes daha iyi anlamıştır. Seçimler bitti ve gerçekler ortaya çıktı. Hayrettin Güngör'ün ilk icratı zam ve otobüsleri ücretli yapmak oldu. Depremde ailesini, yuvasını, işini ve aşını kaybeden Kahramanmaraşlıya yaptıkları tek iyilik ücretsiz ulaşımdı onu da seçim biter bitmez ücretli yaptılar. Bu iktidarın Kahramanmaraş’a vereceği hiçbir şey yok. Çünkü gerçek manada Kahramanmaraşı düşünen yok. Kahramanmaraş iktidar ve Belediyeler için sadece oy deposu. Seçimler bittiğinde verdikleri sözler de bitiyor. İlk icraatları da Kahramanmaraş halkının parasını alma hesapları oluyor. Belediyeciliğin kitabı var mı bilmiyorum ama vicdan diye bir gerçek var. Ve vicdan herşeyini kaybedenden bir şey isteme diyor. Yaralı olanın yarasını sar, hasta olana el uzat, halkını kimseye muhtaç etme diyor. Bende Hayrettin Güngör'e vicdan diyorum vicdan.''