Meteoroloji'den Kahramanmaraş'a Sarı Kodlu Uyarı: Kuvvetli Yağış Geliyor! Meteoroloji'den Kahramanmaraş'a Sarı Kodlu Uyarı: Kuvvetli Yağış Geliyor!

Ali Öztunç, depremde görev başında hayatını kaybeden polis ve askerlerin şehit kabul edilmemesini eleştirerek, “Bu insanlar görev başında hayatlarını kaybetti. Onları şehit olarak kabul etmeyeceksek, kimi şehit kabul edeceğiz?” dedi. AK Parti sıralarındaki polis ve asker kökenli milletvekillerine seslenen Öztunç, "Silah arkadaşlarınıza sahip çıkın" çağrısında bulundu.

Depremzedelere Kesilen Trafik Cezaları

Öztunç, depremden kaçan vatandaşlara trafik cezaları kesildiğini belirterek, "Depremden sonra canını kurtaran, çocuklarını arabaya bindirip bölgeden kaçan binlerce vatandaşımıza trafik cezaları kesildi. Bir buçuk yıl sonra bu cezalar faiziyle birlikte hala gelmeye devam ediyor. Bu vicdansızlık karşısında bir düzenleme yapılması gerekiyor" dedi.

"Madem Bu Evi Yıkacaksınız, Niye Güçlendirdiniz?"

Deprem bölgesindeki hasar almayan binaların yıkılmasının yanlış olduğunu vurgulayan Öztunç, “Devlet, önce orta hasarlı binaları güçlendirin dedi. Vatandaşlar borç harç evlerini güçlendirdi. Şimdi ise yıkılacak deniliyor. Bu mantıksız uygulamanın düzeltilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"Rezerv Alan İlan Edilen Bölgelerde Haksızlıklar Yapılıyor"

Öztunç, rezerv alan ilan edilen bölgelerde adaletsizlikler yaşandığını belirtti. "Bazı binalar rezerv alan dışında kalırken, yanındaki bina yıkılıyor. Bu kararların adil bir şekilde gözden geçirilmesi gerekiyor" dedi.

Çözüm İçin Çağrı

Öztunç, konuşmasının sonunda, "Tüm bu mağduriyetlerin giderilmesi için el birliğiyle çalışmalıyız. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için daha fazla çaba göstermeliyiz" diyerek sözlerini tamamladı.