Kossendey ve beraberindeki 7 kişilik heyet, Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği patriot hava savunma sisteminin yerleştirildiği Gazi Kışlası'ndaki incelemenin ardından Vali Şükrü Kocatepe'yi ziyaret etti. Kossendey, burada, ''Alman askerlerinin şikayetçi olduğu'' şeklinde çıkan haberlere değindi.
     İlk etapta bazı sorun ve zorlukların çıkmış olabileceğini vurgulayan Kossendey, şunları kaydetti:
     ''Özellikle vurgulamak istediğim bir konu var. Almanya'da basında çıkan bazı şaşırtıcı haberler var. Lütfen, hiçbir şekilde onlara itibar etmeyiniz. Alman askerleri olması gerektiği gibi kendisini burada çok iyi hissetmektedir. Her şeyden önce askerlerimiz buraya tatile gelmediler. Harekatta bulunmaktadırlar. Harekatta olduğu zaman askerin evindeki rahatı bulamayacağı aşikardır. Elbette görevlerinin yanı sıra buradaki kültürel ve tarihi zenginlikleri de tanımak isterler. Bu tip imkanlar zaman zaman verilirse hoş olur diye düşünüyorum.''
    
     -''Memnun ayrılacaklarını düşünüyorum''-
    
     Vali Kocatepe ise Alman askerlerin ilk geldikleri günden itibaren Kahramanmaraş halkının son derece misafirperver ve insan sevgisiyle dolu olduğunu ifade ettikleri hatırlattı.
     Askerlerin her türlü fiziki ortama alışık olması gerektiğine işaret eden Kocatepe, ''Bizim askerimiz bugüne kadar Alman askerlerinin kaldığı otellerin lobilisinde çay bile içmediler. Misafirimiz olduğu için biz onlara şans da tanıyoruz. Kışla içerisinde eksiklikler olabilir ama orası Kahramanmaraş'ın dışında olan bir yer. Arkadaşlarımızın buradan ayrılırken memnun ayrılacağını düşünüyorum. Alman askerleri bizim misafirimiz'' diye konuştu.
     Alman askerlerinin kentin tarihi ve turistik yerlerini gezmesinde herhangi bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını vurgulayan Kocatepe, hatanın farkına varılmasını da ''centilmenlik'' olarak değerlendirdi.
     Kocatepe, ziyaret anısına Kossendey'e bakır tabak hediye etti.