Avukat Halil Öztaş, Offenbach şehrine bağlı Heusenstamm kasabasında, Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) belediye başkanı seçilerek tarihe geçti. Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) tarafından yaklaşık 40 senedir yönetilen bölgede ciddi bir çıkış yakalayan Öztaş, dün düzenlenen ikinci tur oylamada CDU'lu rakibi Uwe Giebl'i (55) geride bırakarak başkan seçildi.

Seçim sonuçlarına göre Öztaş yüzde 55 oy alırken, oyların yüzde 45'ni alan Giebl yarışı ikinci sırada tamamladı. Daha önce yapılan ilk seçimde Giebl yüzde 38,1 oy almış, Öztaş ise ancak yüzde 29,5 oranında oy toplayabilmişti. Dört adayın katıldığı seçimin ilk sonuçlarında çoğunluğunu sağlanamaması sonrası ikinci tura en çok oy alan iki aday kalmıştı.

ÖZTAŞ: HEUSENSTAMM HALKI DEĞİŞİM İSTİYOR

Op-online sitesine demeç veren Halil Öztaş seçim sonucunun sansasyonel olduğunu belirtti. Heusenstamm halkının değişimi istediğini ifade eden Öztaş seçim kampanyasından dolayı SPD'ye teşekkür etti.

SPD'ye saygısını dile getiren Uwe Giebl ise çok çalışmasına rağmen seçimi kaybettiği için hayal kırıklığına uğradığını bildirdi. Yarışmanın çok sıkı olacağını tahmin ettiğini belirten Giebl böyle bir sonucu beklemediğini dile getirdi.

Öztaş, başkanlık görevini önümüzdeki senenin Ocak ayında şimdiki Heusenstamm Belediye Başkanı Peter Jakoby'den (CDU) teslim alacak. 65 yaşındaki siyasetçi iki dönem sonra başkanlığı bırakacağını açıklamıştı.

Bölgede seçime yaklaşık 14 bin 700 seçmenin yüzde 47'si katıldı. Belediye Parlamentosu'nda yüzde 45,6 oya sahip olan CDU, Öztaş'ın seçilmesiyle Heusenstamm politikalarında değişiklik olmayacağını ve belediyenin SPD ve CDU'nun koalisyonla yönetilmeye devam edeceğini bildirdi. SPD, Heusenstamm'da en son Weimar Cumhuriyeti döneminde yönetimi elinde bulundurmuştu.