Almanya'nın başkenti Berlin’de bu yıl Brandenburger Tor etrafında düzenlenmesi planlanan 23 Nisan etkinlikleri, Şehir Kalkınması ve Çevreden Sorumlu Senato İdaresine takıldı. Brandenburger Tor ve 17 Haziran Caddesi’nin batı tarafında kalan bölgelerdeki etkinliklerin yetki alanlarına girdiğini hatırlatan idare, güvenlik birimlerinin etkinlik öncesi alınan önlemleri yeterli bulmadığını bildirdi. İzin veren makamın güvenlik birimlerinin tahminine göre hareket etmek zorunda olduğunu kaydeden senato idaresi, gerekli tedbirleri organizatörlerin alması gerektiğini vurguladı.

İdarenin basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi: “Çocukların selameti bizim için önemli olduğu için, güvenliklerini korumak adına akla gelebilecek her şeyi hesaba katmak zorundayız. Önlemleri ise organizatörün alması gerekiyor. Şayet polis güvenlik konseptinde iyileştirmeler talep etmişse, organizatörün bunları yerine getirme yükümlülüğü doğar. Bunları yerine getirmezse etkinliğe izin veremeyiz.” Meselenin 23 Nisan Çocuk Bayramı’na engel olmak olmadığının altını çizen senato idaresi, amaçlarının çocuk ve yetişkin ziyaretçilerin güvenliğini sağlamak olduğunu ifade etti.

Brandenburger Tor etrafındaki etkinlik bu yıl 16. kez Berlin Başbakanı Michael Müller’in himayesinde 25 ve 26 Nisan tarihlerinde gerçekleşecekti. Müzik, resim, spor ve eğlence ağırlıklı etkinlikle ilgili basın bildirisi yayınlayan Müller, “Böyle büyük bir çocuk bayramı geleneği bu yıl da devam ettirileceği için sevinçliyim.” ifadelerini kullanmıştı.