Alperen Ocakları Genel Başkanı Ahmet Tarık Sarı, Manisa'da kendisini Alperen Ocakları İl Başkanı sıfatıyla tanıtan Ercan Çetinkaya'nın AK Parti'yi destekleyeceği yönündeki açıklamalarına sert tepki gösterdi. Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği adı altında 'çakma' bir dernek kurulduğunu ve hukuk önünde bunun mücadelesini sürdürdüklerini kaydeden Sarı, “Ne yazık ki o şahıs Firavun sofrasına mezecilik yapmaktadır. Bizler hiçbir zaman Firavun sofrasına mezecilik yapmayacağız Allah'ın izniyle.” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Gaziantep İl Teşkilatı'na ziyarette bulunan Sarı, Manisa'dan yapılan AK Parti'yi destekleme açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. BBP MKYK üyesi ve aynı zamanda Gaziantep milletvekili adayı İhsan Kaya ile kameralar karşısına geçen Sarı, Alperen Ocakları ile geçmişinin 5 yaşına dayandığını hatırlattı. Sarı, “5 yaşından bu yana çayından, temizliğine kadar her kademesinde görev almış birisiyim. Yaklaşık 21 seneye tekabül diyor. Her seçim sürecinde Alperen Ocakları mensubuydum ve her seçim sürecinde Muhsin başkanımızla, şehit olduktan sonra Mustafa Destici başkanımızla seçim çalışmalarını yürüttük. BBP'nin Alperen Ocakları'ndan, Alperen Ocakları'nın BBP'den ayrılması gibi durum söz konusu olamaz.” ifadelerini kullandı.

Ekmelettin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını destekleme sürecinde belli bir arkadaş topluluğunun bu kararı desteklemediğini anımsatan Sarı, şöyle konuştu: “Bu arkadaşlarımız Alperen Ocakları'ndan ayrıldılar. Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği adı altında çakma bir dernek kurdular. Ne yazık ki, devletimizin yasalarındaki açıktan yararlandı bu arkadaşlar. Alperen Ocakları'nın ve logosunun isminin kullanım hakkı Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı'na aittir. Biz de bununla ilgili hukuki bir süreç başlattık. Mahkemenin ilk celsesi sonuçlandı. İsim hakkı ile ilgili ihtiyat-ı tedbir kararı alındı. Bu arkadaşlarımız Alperen Ocakları'nın ismini kullanma hakları yok zaten. Ne yazık ki havuz medya diye tabir ettiğimiz basın yayın organları, biz bir gün öncesinden 'Manisa'da il teşkilatımız veya temsilcimiz yoktur' şeklindeki açıklamamıza rağmen burada tek başına, binası olmayan, etrafında adamı olmayan bir şahısı 'Alperenler AK Parti'yi destekliyor' şeklinde servis ettiler.”

Yapılan açıklamanın kendilerini derinden üzdüğünü aktaran Sarı, şunları kaydetti: “Ne yazık ki o şahıs Firavun sofrasına mezecilik yapmaktadır. Bizler hiçbir zaman Firavun sofrasına mezecilik yapmayacağız Allah'ın izniyle. Bizler bu işi Allah rızası için yapıyoruz. Hiçbir menfaat gütmeden, hiçbir çıkar gütmeden Allah'ın kelamını yüceltmeye ve savunmaya çalışıyoruz. Burada inandığımız, merhum şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'ndan emanet kalan BBP'yi hak ettiği yere getirmektir. O talihsiz bir açıklamadır. Ne yazık ki basınımızın haberi bu şekilde servis etmesi talihsizliktir. Ne yazık ki insanlar onuru ve şerefini kaybettiği zaman herşeyi yapabilirler. Menfaat ve çıkar uğruna herşeyi yapabilirler. Alperen Ocakları böyle yapmaz. Ama kim yaparsa hukuk önünde de bunun bedelini öder.”