Kayseri Talas'ta faaliyetlerini sürdüren altyapı kuruluşlarıyla 2015 yılı teknik planlama toplantısı gerçekleştirildi.

Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi'nde düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ), Türk Telekom, Kayserigaz, Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi gibi kuruluşların temsilcileri katıldı.

Talas Belediyesi birim müdürlerinin de yer aldığı toplantıda konuşan Başkan Yardımcısı İlker Sülev, amaçlarının bütün kuruluşların koordinasyon halinde çalışarak, yapılacak işlerin daha kaliteli ve hızlı olmasını sağlamak olduğunu söyledi. Sülev yol, asfalt ve kaldırım gibi hizmetlerin planlanmasında kurumların ortak çalışmasının önemine dikkat çekerek, "Bir yerde yol çalışması yapılmadan önce orada çalışma planlayacak diğer kurumlarla işbirliği yapıldığında hem çalışmalar hızlanır hem de maliyet düşer." dedi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise 5 yıllık dönemde yapılacak teknik hizmetlerin yıllık bazda planlandığını belirterek, bu yıl için hayata geçirilecek projelerin daha sağlıklı olması için kurumlarla ortak hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. Altyapı kurumlarının şehrin gelişmesi ve kalkınmasında büyük önem taşıdığını anlatan Başkan Palancıoğlu, "Yerel yönetimler olarak bizlerin görevi vatandaşa hizmet etmek. Bunun için de görev ve sorumluluk bilinciyle hareket edip kamu kaynaklarını en etkili ve hızlı şekilde kullanmak için diğer kurumlarla ortak çalışıyoruz. 2015 yılı içinde planladığımız yol, asfalt, kaldırım ve park yapımıyla ilgili projelerimizi diğer kurumlarla paylaşarak, yapılacak çalışmaların kaliteli olmasını hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, ilgili kurumların temsilcileri, yapılacak çalışmalarla ilgili karşılıklı görüş alış verişinde bulunarak planlamalarını yaptı.