Andırın ilçesinde ilk defa iki kadın, muhtarlık için aday oldu, beş erkek adaya karşı yarışıyor.

İlçedeki 3 mahallenin ikisinde adaylığını açıklayan kadınlar, kapı kapı dolaşarak kadınların oylarını almaya çalışıyor. En büyük destekçileri olarak gördükleri kadınlardan oy isteyen muhtarlar adayları, erkeklerden de oy istemeyi de ihmal etmiyor.

3 bin 247 seçmenin oy kullandığı iki mahalledeki kadın adaylar, ilçenin ilk kadın muhtarları olacaklarına inanarak, zamanlarının büyük bir bölümünü seçim çalışmalarına ayırıyor. Ev ve iş yerlerindeki görevlerini de ihmal etmeyen adaylar, özellikle kadınlara gelir sağlayacak projelerini anlatarak çeşitli vaatlerde bulunuyor.

Hemcinslerinin ilgisiyle karşılaşan kadın muhtar adayları, seçimi kazanmaları halinde ilçelerinin ilk kadın muhtarları olarak tarihe geçecek.

Pınarbaşı Mahallesi'nden aday olan ev hanımı Nilgün Kayıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bin 372 seçmenin bulunduğu mahallede,  kapı kapı dolaşarak mahalle sakinlerinden oy istediğini bildirdi.

İlçede bir ilki başararak muhtar adayı olduğunu dile getiren Kayıran, şunları söyledi:

"İnşallah bir ilke de imza atarak Andırın'ın ilk bayan muhtarı unvanını alacağım. Lise mezunuyum ve iki çocuk annesiyim. Adaylık için önce kendimde bu cesareti buldum ve sonrada mahalledeki kadınların desteği ile aday oldum. Çünkü kadınların ev ve iş yaşamındaki başarısını yerel yönetimlerde de büyük bir titizlikle başaracağına inanarak bu yola çıktım ve kazanacağıma da inanıyorum."

- Yılın çiftçisi seçildi

Ev kadını olmanın yanı sıra aynı zamanda iş kadını da olduğunu dile getiren Kayıran, geçtiğimiz yıl ilçede örnek çiftçi seçildiğini söyledi.

Kendine ait 10 dönümlük arazide çilek, elma ve kivi yetiştiriciliği yaparak iş yaşamına katıldığını belirten Kayıran, "Seçimlerde 2 erkek adayla yarışacağım. Öncelikle halk pazarında kadınlara gelir sağlayacak faaliyetlere yönelik, her türlü etkinliğin yapılabileceği sportif ve sosyal etkinliğin yapılabileceği bir yer yapacağız. Çiftçilikteki başarımı muhtarlıkta da göstereceğim" ifadesini kullandı.

- "Kadınların sesi olacağım"

Bin 875 seçmeni bulunan Tufanpaşa Mahallesi'nden muhtar adayı olan evli ve 4 çocuk annesi Melek Temiz ise kadınların da sosyal hayatın içerisinde olmaları gerektiğini düşünerek oturduğu mahalleden aday olduğunu kaydetti.

"30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde muhtar seçilerek mahalleli kadınların sesi olacağım" diyen Temiz, ilk iş olarak bir muhtarlık bürosu açacağını belirtti.

İlçede ve mahallede yaşayan kadınlara gelir getirici faaliyetlere yönelik projeler geliştireceğini aktaran Temiz, "Kadınlarımızın yaptıkları el işlerinin pazarlamasını yapabilecekleri bir pazar yeri oluşturma gayreti içerisinde olacağım. Mahallemde 3 erkek adaya karşı yarışıyorum. Şu an çalışmalarımız çok iyi gidiyor, bayanların yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz ve her gittiğimiz yerden destek alıyoruz. İnşallah muhtar seçilerek mahallemize hizmet edeceğim" dedi.