Samsun’un Bafra ilçesinde ‘Sevgiyle Uzanan Eller’ kapsamında Kaşıkçı İyigün Camisine çocuk oyun odası yapıldı.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan önderliğinde Bafra’da başlatılan ‘Sevgiyle Uzanan Eller’ projesi kapsamında çocukların camilere gitmesini ve bu sebeplerle zararlı alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamak amacıyla pilot cami seçilen Mevlana Mahallesinde bulunan Kaşıkçı İyigün Cami içerisinde küçük çocukların kullanabileceği oyun odası yapıldı. Camide ibadetlerini yerine getiren vatandaşların çocukların çıkarttığı gürültüden rahatsız olmaması ve ibadet eden kadınları akıllarının çocuklarda kalmaması açısından yararlı olacağı, bunun yanı sıra çocukların ibadet saati dışarısında da camiye gelmek istemeleri konusunda faydalı olacağı ön görülüyor.

Cuma namazı sonrasında yapılan çocuk odası açılışına Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Samsun İl Müftü Yardımcısı Enver Türkmen, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek ve vatandaşlar katıldı.
Kaymakam Arslan yaptığı açılış konuşmasında, “İlçe Müftümüzün girişimiyle değişik projelere imza atıyoruz. Sevgiyle uzanan eller projesi kapsamında kaymakamlık olarak ilk önce çocuklarımızı annelerimiz ve babalarımızla birlikte koruyacağız. Annelerin çocuklarını koruyacağı en güvenli yer burasıdır.” dedi.