Ramazan Bayramı’nı geride bırakırken, gözler Kurban Bayramı’na ve kurbanlıklara çevrildi. Bu yıl Temmuz ayında karşılayacak olduğumuz Kurban Bayramı için araştırmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kurbanlık fiyatlarının ne kadar olduğunu merak eden vatandaşlar, küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları üzerine sorgulamalarda bulunuyor. Peki kurbanlık fiyatları belli oldu mu? 2022 kurbanlık fiyatları ne kadar olacak? İşte küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları ve tüm merak edilenler… 

2022 Kurbanlık fiyatları ne kadar?
İslam alemi için büyük önemi olan Kurban Bayramı için hazırlıklar başladı. Allah'ın buyurduklarından olan kurban kesmek durumu olan herkese farz emredilirken amacın kan akıtmak ve yoksul doyurmak olduğunu unutmadan ibadet yerine getirilir.

2022 yılındaki üst üste ete gelen zamlar kurbanlık fiyatlarını etkiledi. Büyükbaş fiyatları 10-30 bin TL, küçükbaş 1500-3000 TL ile satışa sunuldu. Yeni yılda artış yaşanan kurbanlık fiyatları birçok kişiyi etkilerken kurban kesenlerin sayısında azalış oldu. Kırmızı et ve saman fiyatlarının yükselişi doğrudan hayvanları etkiledi.

2022 Büyükbaş fiyatları

Büyükbaş, küçükbaş kurbanlık fiyatları
Geçen sene ve bu sene arasında %100 artış cepleri yakmaya başladı. 2022 yılında büyükbaş fiyatları 60-70 bin TL aralığında yer alırken küçükbaşta bu oranda arttı. İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil, 2022 kurbanlık fiyatları hakkında açıklama yaptı. Ekonomik sorunları artması kurbanlıklara olan talebi de azalttı. Yaşanacak büyük kriz yaz sonunda başlayacak. İşletmelerde kesime gidecek hayvan sayısı artıyor. Geçen sene oran ile bu sene satışlarda azalış söz konusu. Büyükbaş hayvanlar 60-70 arasındadır.