Teleferik direğindeki kırık vidadan kaynaklandığı belirtilen kaza sonucunda 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 2'si çocuk 7 kişinin yaralandığı biliniyor. Kazada toplamda 174 kişi, 24 kabinde mahsur kalmıştı.

Kurtarma operasyonu, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) başta olmak üzere kamu kurumlarının arama-kurtarma ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Operasyon, gece boyunca gece görüş kabiliyetine sahip helikopterlerle devam etti. Toplamda 7 helikopter, 87 araç ve yaklaşık 500 personel, 22,5 saatlik bir yoğun çalışma sonucunda mahsur kalanları kurtarmayı başardı.

Kurtarma operasyonunun ardından AFAD Başkanı Okay Memiş, kazanın sebebini açıkladı ve detaylı incelemelerin devam ettiğini belirtti.

Kahramanmaraş'a Gök Gürültülü Bahar Yağmurları Geliyor! Kahramanmaraş'a Gök Gürültülü Bahar Yağmurları Geliyor!

Öte yandan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, teleferik kazasıyla ilgili olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz'ın iddialarına cevap verdi. Bakanlık, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin teleferik bakımlarını onaylanmış ve sertifikalandırılmış bir şirkete yaptırdığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.