TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Manisa’da bir hasta ziyareti çıkışında yaptığı açıklamada, kendini bilmez birkaç kişinin, kendisine olmaması gereken bir iki söz söylediğini belirtti.

Yunusemre Belediyesi tarafından, Doğu ve Güneydoğu Anadolu kökenli vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı Horozköy Mahallesi’nde yaptırılacak taziyeevinin temeli, Arınç’ın da katıldığı bir törenle atıldı. Burada konuşan Bülent Arınç, “Emekli olunca adam çok konuşuyor. Biz buralıyız, buranın insanıyız. Ben 60 seneye yakın burada oturuyorum. Biz burada hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık. Doğudan gelmiş, batıdan gelmiş, güneydoğudan gelmiş, Türkmüş, Kürtmüş, hepsi bizim kardeşimiz. Bizi kardeş yapan Müslümanlığımızdır. Biz bütün bu dostlarımızı kardeşimiz bildik. Hiçbir zaman onlara kötü gözle bakmadık. Bizi biz yapan bu değerlerimizdir. Şimdi aramıza fitne girdiğini görüyorum. Ben biraz evvel, ağır hasta olan bir muhtarımızı ziyarete gittim. Bu insani bir görev. Siyasi propaganda yapmadım. Bize oy verin demedim. Bir hasta ziyaretine gidilince partiden bahsetmek çok ayıptır. Bizim buna ihtiyacımız yok ama oradan çıktık, gelirken birkaç tane kendini bilmez, 30 sene evvel kendilerini savunmuş bir insana karşı olmaması gereken bir iki söz söylediler. Ben Horozköy’de hiç kimseden bunu beklemem. Şunu bilin ki bizim temsil ettiğimiz siyasi düşünce, bu memlekette yaşayan 78 milyon yurttaşımızı eşit görür, kardeş görür, aynı kaderi paylaşan insanlar olarak görür.” şeklinde konuştu.

“Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da kardeşçe yaşayalım, dostça yaşayalım.” diyen Arınç, şunları kaydetti: “Allah, bize bunu emrediyor. Irkçılığı reddediyor Cenab–ı Hakk. Kardeş olun, dost olun, birbirinizle kucaklaşın, birbirinizle kol kola girin istiyor. Biz Rabbimiz'in dediğini yapacağız, başkalarının dediğini değil. Bizi tefrikaya düşürmek isteyenlere fırsat vermeyin. ‘Sus, yanlış yapıyorsun.’ deyin. Biz bu memleketin pırıl pırıl evlatlarıyız, aramızda hiçbir ayrımcılık yok. Buraya gelen herkes, buradan ekmek yiyen herkes, burada doğan herkes kendini Manisalı olarak bilecek, hizmetlerden eşit olarak istifade edecek, hiçbir ayrımcılık, ikicilik kalmayacak. Öyle sokaklarda taşkınlık yapan insanlara da anneler, babalar olarak mutlaka engel olun. Manisa’nın yüzünü karartmayın. Biz bunların hepsine alışığız. Kendim için bir şey düşünmüyorum ama aramıza nifak sokmak isteyenlerin, ülkemizi ne hale getirdiğini görüyorsunuz. Terör ne kadar azdı. Çevremizde ne kadar kötü olaylar oluyor. Biz birbirimize daha çok sıklaşarak omuz omuza gelirsek, aramıza hiçbir tefrika giremez.”