Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’nde kız öğrenci yurdun da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. İddiaya göre kız öğrencilerin kaldığı odaya denetim adı altın da erkek olan yurt müdürü ve yine erkek olan görevli baskın yaptı.

Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’nde kız öğrenci yurdun da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. İddiaya göre kız öğrencilerin kaldığı odaya denetim adı altın da erkek olan yurt müdürü ve yine erkek olan görevli girdi. Aynı zaman da tesettürlü olan kızların müsait değiliz demelerine rağmen görevliler içeri girdi.

Kapalı olan kız öğrenciler ise konuyu birçok makama şikayet ederek üstlerinin müsait olmamasına rağmen müdürün kendilerini dinlemeyerek odalarına girdiğini ifade ediyor. 

Yaşanan olayın ardından yurtta kalan öğrenciler özel hayatın gizliliğini ihlal ettikleri gerekçesiyle görevliler hakkında şikayetçi oldu.

Olay Göksun’da geçtiğimiz ay Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)’da kalan üniversite kız öğrenci yurdunda meydana geldi.

Yurt müdürü S.M yanına aldığı erkek görevli çalışanlarla kız öğrencilerin kaldığı odalar da denetim yapmaya başladı.

Kadın yönetici kızların odalarına girerek müdürün denetim için geldiğini belirtince öğrenciler ise müsait olmadıklarını ve etrafta iç çamaşırları olduğunu belirterek biraz süre istedi.

İddiaya göre izin istemelerine rağmen yurdun müdürü ‘Bir şey olmaz’ diyerek odaya girdi ve denetim yaptı.

Olayın ardından kızlar Göksun Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak şikayetçi oldu.

Kaynak: Kahramanmarastv