22 Aralık tarihinde asgari ücret açıklandı ve zincir marketler hemen etiketlerini değiştirmeye başladı. Gıda ürünlerine asgari ücretten sonra zam geldiği öğrenildi. Asgari ücret açıklandıktan sonra etiketlerdeki ani değişim 'pes' dedirtti.

Gıda ürünlerine asgari ücret açıklandıktan sonra zam geldiği ortaya çıktı. Asgari ücret 22 Aralık Perşembe günü açıklandı marketteki etiketlerde hemen 2 gün sonra 24 Aralık tarihinde değişmeye başladı.

1024xauto-2-KJYD
Marketlerdeki ürünlerin fiyatına gelen zamlar durmak bilmiyor. Her gün zamlı etiketlerle eskileri yer değiştiriyor. Asgari ücretin açıklanmasından sonra ilk fiyat artışları temizlik ürünlerindeydi. Sıra şimdi de gıda ürünlerine geldi.

Gıda reyonundaki ürünlerin hepsinin fiyatı asgari ücret açıklandıktan iki gün sonra zamlandı. Marketlerde etiket tarihi 24 Aralık olan birçok ürüne zam geldiği görüldü.

1024xauto-1-SVKF
24 Aralık tarihinde gıda reyonunda satılan ürünlerin fiyatlarının tek tek değiştiği görüldü. Ürünlerden birinin fiyatı 6 lira 50 kuruşa yükselirken bir diğerinin fiyatı da 5 lira 50 kuruşa yükselmiş.

2 litre zeytinyağının fiyatı da asgari ücret açıklanmadan önce marketlerde 229 lira 50 kuruştu asgari ücret açıklandıktan 2 gün sonra fiyatı değişerek fiyatı 298 lira 90 kuruş oldu. Sadece 2 günde 6 lira 40 kuruş zam geldiği öğrenildi.
Marketlerden alışveriş yapan tüketiciler de bu durumdan şikayetçi olduklarını dile getirerek “Gittiğimizde her seferinde başka başka fiyatlarla karşılaşıyoruz. ambalajlar küçüldü fiyatlar aşırı derecede arttı. İnanılmaz pahalı her şey.”