Manavgat Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Halil Utan, turizm sektöründe asgari ücretle çalışan birinin turizm şehrinde barınma şansının olmadığını söyledi.

220 bin yatak kapasitesine sahip Manavgat turizm destinasyonunda yılın 7 ayı aktif turizmin yapıldığını belirten Utan, yıllık 4 milyon turistin tatil yaptığı bölgenin 55 bin turizm çalışanını istihdam ettiğini kaydetti. Ev kirasının 500 lira olduğu Manavgat'ta 950 lira asgari ücret alan turizm çalışanının ayakta kalma şansının olmadığını ifade eden Utan, son bir yıl içinde Türk Lirasının uluslararası para birimleri karşısında yüzde 23 değer kaybetmesiyle turizm çalışanlarının ayakta kalmasının daha da zorlaştığının altını çizdi.

Manavgat Ülkücü İşçiler Derneği olarak asgari ücretin en az bin 600 lira olması gerektiğini belirten Utan, "Aldığı 950 liranın 500 lirasını ev kirası veren bir turizm çalışanının uzun süreli ayakta kalma şansı yok. İşin içine elektrik, su, mutfak ve manav masraflarını katmıyoruz. Asgari ücretin 950 lira olması gerçekten üzüntü verici. Asgari ücretin 950 lira olduğu bir yerde hiçbir turizm çalışanının 500 lira kira parası vererek ayakta kalma şansı yok. Asgari ücret en az bin 600 lira olmalı ki turizm çalışanı ayakta kalabilsin. Bu sağlanmadığı sürece turizm sektöründe kalifiye elaman bulmak zor olur." diye konuştu.