Avustralya 2030’da elektrik enerjisinin yarısına yenilenebilir enerji kaynaklarından elde etmeyi planlıyor.

Önümüzdeki yıl yapılacak federal seçimlere hazırlanan muhalefetteki Avustralya İşçi Partisi Lideri Bill Shorten, 2030'a kadar, Avustralya’nın ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisinin yarısının yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilmesini amaçladıklarını belirtti.

İşçi Partisi’nin ulusal kongresi sırasındaki konuşmasında konuyla ilgili özel bir planı devreye sokmak istediklerini belirten Shorten, 2030'u hedef yıl olarak ilan etti.

Plana göre, Avustralya’daki ev ve iş yerlerinin çatılarına çok daha fazla güneş paneli yerleştirilecek. Shorten ABC Televizyonu’na yaptığı açıklamada şöyle konuştu, “Avustralya olarak, güneş enerjisi alabilecek alan bakımından dünyanın en önde gelen ülkesiyiz.” dedi.

Avustralyalı yetkililer, ev ve işyerlerinin çatılarında, güneş enerjisi panellerini teşvik eden para yardımı programları uyguluyor. Ayrıca evlerin çatısındaki güneş panelleriyle üretilen elektrik enerjisi, devlet tarafından yüksek birim fiyatıyla satın alınıyor. Bu durum pek çok ev sahibinin çatılara güneş paneli takmasını teşvik ediyor.