Aydın'da deprem oldu. Kuşadası açıklarında saat 12:56'da meydana gelen depremin şiddeti 4.7 olarak açıklandı. Deprem İzmir başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi. 

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, saat 12:56'da Aydın'ın Kuşadası açıklarında 4.7 şiddetinde deprem meydana geldi. 7 kilometre derinlikte meydana gelen deprem İzmir başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi. 

ekran-resmi-2022-08-31-13-uEZ8

İkinci deprem 14 dakika sonra geldi
İlk depremin şoku geçmeden ikinci ve daha şiddetli bir deprem daha meydana geldi. Saat 13:10'de sularındaki depremde bazı evlerde raflardan eşyalar düştü! AFAD ikinci depremin şiddetini 5.1 olarak açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.3 olarak açıkladı. 

ekran-resmi-2022-08-31-13-WqhS

AFAD: Olumsuz bir ihbar gelmedi
AFAD'dan şapılan son dakika açıklamasında," Geçmiş olsun Aydın. Kuşadası ilçesi açıklarında meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

Soyer: Olumsuzluklar için teyakkuzdayız
Depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer mesaj paylaştı: “Ege Denizi’nde meydana gelen ve şehrimizde hissedilen 4.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlk tespitlerimize göre herhangi bir hasar yok. Olası tüm olumsuzluklar için teyakkuzdayız.”