6 Şubat'ta Türkiye'yi sarsan depremlerin ardından yardım seferberliğini sürdüren Azerbaycan, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu yardım malzemelerini göndermeye devam ediyor. Azerbaycan Diaspora Komitesi Destek Fonu tarafından hazırlanan 18 tonluk yardım malzemelerini taşıyan tırlar, başkent Bakü'den yola çıktı.

Kahramanmaraşlı Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül’ün Kızından Dokunaklı Veda Kahramanmaraşlı Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül’ün Kızından Dokunaklı Veda

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, yardım malzemeleri gönderilmeden önce yaptığı açıklamada, Azerbaycan'ın "Tek millet, iki devlet" anlayışıyla Türkiye'ye olan desteğini vurgulayarak, iki ülkenin depremlerin ardından birlikte hareket ettiğini belirtti.

thumbs_b_c_093f073436b67ea4557412a2d7ffa2bf

Bağcı, daha önce gönderilen 2 bin tondan fazla insani yardım, 500'den fazla tır ve 25 vagonluk trenin ardından, Azerbaycan'dan Türkiye'ye 2 bine yakın çadır, 200'e yakın konteyner gönderildiğini ifade etti. Bu kapsamda 175 klima, 1500 ısıtıcı, 1000 set üstü elektrikli ocak, 6 bin 200 yorgan ve battaniyeden oluşan yardım malzemelerinin AFAD Kahramanmaraş İl Müdürlüğü'ne teslim edileceğini söyledi.

Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev ise yaptığı açıklamada, Türkiye'de meydana gelen depremler sonrasında Azerbaycan'ın tüm halkının yardım için seferber olduğunu belirterek, daha önce Kahramanmaraş ve Hatay'a yapılan yardımların ardından bu kez soğuk kış ayları öncesi çadırlarda kalan depremzedelere ulaştırmayı hedefledikleri klima, ısıtıcı, kışlık yorgan ve battaniyeleri gönderdiklerini ifade etti.

New folder_New folder (12)_AA-33076130

Bağcı, Azerbaycan'ın Türkiye'ye sağladığı yardımların devam edeceğini belirterek, "Güçlü ve beraber olduğumuz sürece yardımlarımız ve desteğimiz karşılıklı olarak sürecek. Kardeşliğimizin ve dostluğumuzun yeni bir göstergesidir. Azerbaycan olarak her zaman Türkiye’nin yanında olacağız" değerlendirmesini yaptı.

Ayrıca, Azerbaycan'ın toplu konut şirketi MİDA aracılığıyla Kahramanmaraş'ta Azerbaycan Caddesi'ne yakın bölgede Azerbaycan Mahallesi kurulduğu belirtildi. 100 milyon dolarlık bir hibe anlaşması kapsamında inşa edilecek 1000 konutluk Azerbaycan Mahallesi projesi, Haydar Aliyev Kültür Merkezi'nin yanı sıra park, okul ve sosyal donatılara sahip olacak.