Samsun'un Bafra ilçesi Aktekke Mahallesi ve diğer mahallelerde üretilen birinci sınıf kalitede yerli karpuz ve kavun alıcı bekliyor.

İlçede 22 Nisan'da dikimi yapılan yerli birinci sınıf karpuz ve kavun hasadına başlandı. Şu anki yerli birinci sınıf karpuz tarla çıkış fiyatı 20 krş ile 25 krş arası, kavunun ise 30 krş ile 40 krş arasında satılıyor. Aktekke Mahallesi karpuz üreticilerinden Ahmet Sekmen(50), "Bu sene bol olan yerli karpuz ve kavun alıcılarını bekliyor. Geçen sene karpuzun tarlada kabala kilosu 45 krş ile 50 krş arasındaydı, kavun ise 80 krş ile 1 lira arasında alıcı buluyordu. Bu sene ise her şey tersine döndü, fiyatlar dibe vurdu." dedi.

17 dönüm karpuz, 5 dönüm de kavun ektiğini anlatan Sekmen, "Eğer fiyatlar böyle giderse çok zor durumda kalacağız. Yaptığımız masrafları bile çıkaramayacağız. Zaten her sene mazot, ilaç, gübre, fide ve çalışan işçi masrafları belimizi büküyor. Şu an bu fiyatlarda da alıcı bulamıyoruz. Ne yapacağımızı şimdiden kara kara düşünüyoruz. Yaptığımız karpuz ve kavun çoğu çiftçinin tarlasında ve Bafra Hal Pazarı'nda alıcı bekliyor. Ürettiğimiz birinci sınıf kaliteli yerli karpuz ve kavun başta Güneydoğu, Doğu Anadolu ve Karadeniz’in sahil kentlerine gidiyor.’’ diye konuştu.