Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kültepe Ekonomi Zirvesi-2022’de açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, önceliğinin enflasyonla mücadele olduğunu vurgulayarak Türkiye'nin dengeli şekilde büyüdüğünü söyledi. Bakan, sözlerine "Çok iyi işler yapıyoruz. Türkiye 21. yüzyılın en önemli aktörü. İnsanımızın refahı için somut çaba sarf etmeden ülkemizin başarılarının örtmeye çalışanları hepimiz görüyor ve biliyoruz. İyimseriz, iyimser olmaya devam edeceğiz. İşimize odaklanıyor, verileri değerlendiriyoruz, Rahmani bakış açısıyla işlerimizi yürütüyoruz. Karamsarlık şeytanidir, sürekli vesvese verir" diye devam etti.

Nebati, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye ekonomi modeli sayesinde ülkemiz üretim, ihracat , istihdam ve makina-teçhizat yatırımlarında Dünyadan pozitif yönde ayrıştı. Dengeli bir şekilde büyüyoruz.

'TÜRKİYE'MİZ DENGELİ BİR ŞEKİLDE BÜYÜYOR'

Ek bütçe teklifimiz plan bütçe komisyonunda kabul edildi. Uygulamaya aldığımız Türkiye Ekonomi modeli sayesinde ülkemiz dünyadan önemli ölçüde pozitif olarak ayrıştı. Türkiye'miz pandemi sınavını başarıyla atlatmakla kalmamış, büyüme başarısını sürdürmeye devam etmektedir. İlk çeyrekte yüzde 7.3 büyüme ile dengeli şekilde büyüyoruz. Uluslararası kuruluşlar 2022 yılı büyüme tahminlerini ülkemiz için yukarı yönlü revize yapıyor.