Bakan Özhaseki, Adıyaman İndere bölgesindeki deprem konutlarının şantiye alanında incelemelerde bulundu. Gazetecilere açıklama yapan Özhaseki, depremde en çok zarar gören illerden biri olan Adıyaman'da 43 bin hak sahibinin bulunduğunu ve planlamaların buna göre yapıldığını söyledi.

"46 bin civarında konut ve iş yeri inşaatına başladık. Bugüne kadar 8 bin konutu teslim ettik ve her ay birkaç bin konut teslim etmeye devam edeceğiz. Türkiye genelinde 16 bin 500 konutluk devasa bir şantiyedeyiz ve inşaatlar hız kesmeden sürüyor," dedi.

Büyük Felaketin Yaraları Sarılıyor

Özhaseki, 6 Şubat 2023 depremlerinin Anadolu'nun yaşadığı en büyük felaketlerden biri olduğunu ve 850 bin bağımsız birimin yıkıldığını vurguladı. 18 ilin zarar gördüğünü ve 14 milyon insanın mağdur olduğunu belirten Bakan, "1240 şantiyede 110 bin kişi çalışıyor ve 100 bin civarında köy evinin yapımı sürüyor," dedi.

Depreme Dayanıklı Konutlar

Bakan Özhaseki, şu ana kadar 76 bin konutun teslim edildiğini, yıl sonuna kadar bu sayının 200 bine ulaşacağını ve gelecek yılın sonunda tüm hak sahiplerine evlerinin teslim edileceğini açıkladı. "Yaptığımız evler depreme dayanıklı, TOKİ ve Emlak Konut bu konuda sınıfı geçti. Bu yeni konutlar da aynı standartlarda inşa ediliyor," dedi.

Sosyal Donatı Alanları ve Altyapı Çalışmaları

Bölgeye yapılacak olan sosyal donatı alanlarına ilişkin bilgi veren Özhaseki, "İnsanların buraya rahatça taşınabilmesi için yol, su, kanalizasyon, doğalgaz gibi altyapı çalışmalarını tamamlıyoruz. Ayrıca okullar, sağlık ocakları ve ibadethaneler gibi sosyal donatı alanları da inşa ediyoruz," dedi.

Özhaseki'den Vatandaşlara Müjde

Bakan Özhaseki, yeni konutların sahiplerine hayırlı olmasını dileyerek, "Bu bölgeye gelip oturanlar şanslı, güle güle otursunlar," dedi.