Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından hazırlanan ilçedeki esnaflara yönelik ISO 22000 Gıda Güvenliği ve HACCP Temel Eğitimi farkındalığın Arttırılması Projesi’ başladı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın(GMKA) teknik destek programıyla hayata sokulan ve Cunda Uygulama Oteli’nde başlayan projeye Ayvalık esnafının oldukça yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Ayvalık İlçe Müdürü Mehmet Uysal, 14-17 Şubat tarihleri arasında 4 gün sürecek olan eğitim ile Ayvalık esnafının farkındalık düzeyinin artırılarak aynı zamanda turizm bölgesi olan ilçemizde esnafın bilgi, beceri ve eğitim kapasitesinin artırılarak güvenli gıda üretim ve tüketiminin sürekliliğinin ve kalıcılığının sağlanmasını hedeflediklerini söyledi.

Ayvalık için yeni projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceklerini de müjdeleyen Müdür Uysal, “Esnaflarımızın sürekli olarak gelişime ihtiyaç duyduğunu gözlemledik. Artan rekabet koşulları ve tüketici bilincinin sürekli olarak artmasıyla yerli ve yabancı turistlerin beklentileri de değişmektedir. Bu yüzden de düzenlenen eğitimlerin Ayvalık halkımız ve misafirlerimizin daha sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmelerine katkıda bulunacağına inanıyoruz” dedi.

Güvenilir gıda tüketmenin her vatandaşın hakkı olduğunu da sözlerine ekleyen Mehmet Uysal, Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile birlikte hazırladıkları projeye destek veren Güney Marmara Kalkınma Ajansı yetkililerine teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.