Antalya Baro Başkan Alper Tunga Bacanlı, son günlerde artan terör olaylarına atıfta bulunarak, “7 Haziran seçimlerinden sonra ne oldu da, bu ülke kan gölüne döndü? Bir siyasi parti tek başına iktidarını kaybetti, ondan sonra ülkenin geldiği nokta ortada.” dedi. Bacanlı, sorumlulara hesap sorulacak yerin sandık olduğunu söyledi.

Antalya Barosu stajlarını başarılı bir şekilde tamamlayan aday avukatlar için Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yemin ve sertifika töreni düzenledi. Törende Antalya Barosu Yönetim Kurulu üyelerinin siyah takım elbise giymeleri dikkat çekti. Programın açılış töreninde konuşan Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Türkiye’nin 1990’lı yıllarda terör belasına çok kayıp verdiğini, bugünlerde Türkiye’nin bu beladan çok çektiğini söyledi. Ancak bugüne kadar bu denli acımasız ve bu kadar şiddetli terör eylemlerini hatırlamadığını anlatan Bacanlı, şu ifadeleri kullandı: “Şimdi 5-6 yıl önce başlayan çözüm sürecince itirazlarımızı dile getirdiğimizde ‘Siz analar ağlasın mı istiyorsunuz? Kan gözyaşı bitmesin mi istiyorsunuz?’ gibi eleştirilere maruz kaldık. Halkın menfaatine hareket ettiğiniz zaman ya 'ergonekoncu' derler ya bugün bir takım uygulamalara karşı çıktığımız zaman 'paralelci' falan diyorlardır. Bu sürecin ülkeyi ayrıştırdığı tespitinde bu bulunduk. Ben memleketimde gelip çalışan Kürt kardeşlerimizden hiçbir asayiş problemi yaşanmamışken, Habur’dan teröristler girdiği zaman orada vatandaşlar toplanıp tarlalarda çalışan Kürt kardeşlerimize ‘siz de buradan defolun gidin dediklerine’ şahit olmuştuk. Bu süreç 'bizi ayrıştırıyor' diye söylemiştik. Dağlıca’da 16 askerimiz, ertesi gün 14 polisimiz Iğdır’da…”

İTİDALLİ OLMA ZAMANI

Başkan Alper Tunga Bacanlı, devletin terörle mücadele ederken 'kadife eldivenin içindeki demir yumruk' gibi olunması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: “Sağlam, bir arada olması lazım. Siz emperyalist güçlerin, uluslararası güçlerin oyuncaklarıyla masa başında oturarak masa başında çözemezsiniz. O maşaları tutan ellerle mücadeleyi vereceksiniz. Biz ülkemizin bir bölümümde Kürt kardeşlerimizde iç savaş yaşamıyoruz. Biz orada emperyalist güç ve maşalarıyla mücadele ediyoruz. Ülkenin bir çok yeri yangın yerine dönmüş. İtidalli olma zamanı. Bu ülke nin en koyu Türk milliyetçileriyle en koyu Kürt milliyetçileri bir arada yaşama ve yönetme arzusunu ortaya koymak zorunda. Dağa çıkıyor ‘niye dağa çıktın’ diyoruz. Geliyor siyasi arenada boy gösteriyor muhatap almıyoruz.”

Bacanlı, 7 Haziran seçimlerinin ardından artan terör olaylarına dikkat çekti. “7 Haziran seçimlerinin ardından ne oldu da, ülke kan gölüne döndü?” diye soran Bacanlı, “7 Haziran’da bir siyasi parti tek başına iktidarı kaybetti ondan sonra ülkenin geldiği nokta ortada. Uyanık olacağız, yapılan işlerin kimler tarafından, ne amaçla yapıldığını bileceğiz. Bu işlerinin sorumlularına hesap görme yeri sandıktır. Orada hesap göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından stajlarını başarılı bir şekilde tamamlayan 22 aday avukat yemin ettikten sonra cübbe giyerek sertifikalarını aldı.