2015-2016 yılı 2.dönem spor faaliyetlerinde Türkiye şampiyonlarında Sinop’u ulusal ve uluslararası müsabakalarda temsil ederek başarılı olan sporculara ödülleri verildi.
Valilik toplantı salonunda çeşitli dallarda dereceye giren ve Sinop’u temsil eden başarılı sporcular içen tören düzenlendi. Ödül töreninde konuşma yapan Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya “Zaman zaman yerel basında ve gençlik spordaki arkadaşlarımızdan sporcularımızın başarısını duyuyordum hatta diyordum getirin bu arkadaşlarımızı tanışalım sohbet edelim karınca kararınca hediyeler verelim diyordum. Ve hatta bununla ilgili makam odamızda küçük uygulamalar yapmıştık ama sonra dediler ki öyle bir sayıya ulaştık ki konferans salonundan başka yer almayacak dediler inşallah diliyorum ki bu salonun bile almayacağı stadyumda gerçekleştireceğimiz ödül törenlerimiz olur. Ödül alan tüm öğrencilerimizi kutluyorum başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Yapılan ödül törenin ardından tüm öğrencilere sağlıklı yaşam için bisikletler verildi. Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Arzu Eser bisiklet kullanımının fiziksel aktiviteyi arttırmada en etkin araçlardan birisi olduğunu belirterek “Dereceye giren başarılı sporcu öğrencilere Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde bisiklet dağıtımı gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
Bisikletlerini alan öğrenciler ise çok mutlu olduklarını ifade etti.