Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, geleneksel hale gelen iftar programında yetimlerle buluştu. Başkan Çelik, "Bizim çocuklarımız" adı altındaki iftarda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yetimlerin yanında olacaklarını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen iftara kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Ramazan ayının 15. gününü yetimler buluşması haline getiren Büyükşehir Belediyesi’nin iftarına Başkan Mustafa Çelik’in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ve Kayseri’de yaşayan yetim çocuklar katıldı. Başkan Mustafa Çelik masaları tek tek gezerek çocuklarla sohbet etti.
"BİZLER BİR AİLEYİZ"
Ezanı iftara katılan çocuklardan birisi okudu. İftar sonrası bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, öksüz ve yetim bir Peygamberin ümmeti olduğumuzu hatırlattı. Peygamberimizin yetimlerin korunması ve onların haklarına sahip çıkılması hususuna çok önem verdiğini ifade eden Başkan Çelik, "Yetimlere sahip çıkmak müminler için önemli bir sorumluluktur. Yöneticilerin sorumluluğu daha da büyüktür. Sizler Peygamberimizin bizlere bir emanetisiniz. Sizlerin sıkıntınızı paylaşmak bizim görevimizdir. Bizler millet olarak yetimliği ve öksüzlüğü iyi biliriz. Bu vatanı bize emanet eden atalarımız gencecik yaşta cephelerde şehit oldular. Arkalarında binlerce yetim bıraktılar. Buradaki yavrularımızın her birisinin evinde bir hikaye var. Her evde ayrı bir acı yaşandı. Belediyeler olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bizler sizleri bir aile olarak görüyoruz. Aile içindeki her ferdin haklarını korumak nasıl ki aile reisinin göreviyse bir şehirde yaşayan herkesin haklarını aynı şekilde korumak da belediye reisinin görevidir. Hatta bu görevden de öte boynumuzun borcudur." dedi.
"ÇOK ŞÜKÜR Kİ GÜÇLÜ BİR ÜLKEYİZ"
Konuşmasında dünyada yaşanan zulümlere de vurgu yapan Başkan Mustafa Çelik, "Bugün dünyaya baktığımızda zulmün her geçen gün arttığını görüyoruz. Özellikle de egemen güçler İslam coğrafyası üzerinde kendi emelleri için bizleri birbirine düşürerek güzelim şehirleri kan gölüne çeviriyorlar ve binlerce çocuğu yetim bırakıyorlar. Doğu Türkistan, Afganistan, Suriye, Filistin, Irak gibi ülkelerde şiddet artarak devam ediyor. Hatta Ramazan ayında dahi zulmün en şiddetlisini uygulamaktan kaçınmıyorlar. Söz konusu ülkelerde yaşayanların sığınacakları kapı yine Türkiye oluyor. Çok şükür ki sevgili yavrularımız sizler kendi vatanınızda ve kendi milletinizlesiniz. Yine çok şükür ki güçlü bir devletimiz ve Recep Tayyip Erdoğan gibi çok güçlü bir liderimiz var. Ramazan ayının 15’inde yetimlerle bir araya gelinmesi de yine Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın tavsiyesidir." diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik sözlerinin sonunda Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yetimlerin yanında olacağını kaydetti ve "Bugün lüks otellerde, lüks lokantalarda iftarını etmeyerek buraya gelen belediye başkanlarımıza özellikle teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.