Kahramanmaraş Büyükiehir Belediyesi milletle dalga geçen bir paylaşımda bulundu. Estteikten tamamen uzak bir fotoğraf paylaşan Belediye sitesinde "bu güzelliği birlikte koruyalım" başlığı kullanıldı. demokrasi Meydanının ve tarihi kapalı çarşının ön yüzündeki tarihi olmayan dükkan cephelerinin yer aldığı fotoğrafın paylaşım amacı ile ilgili çeşitli görüşler ortaya atıldı.

Sadece 70 iş yerinin cephe yenileme işlemleri için 9 milyon lira harcayan Büyükşehir Belediyesi büyük tepki çekmiş, harcanan paranın hesabının verilmesi istenmişti. her iş yeri cephesi için ortalama 120 bin lira harcayan Büyükşehir Belediyesi gelen tüm tepkilere rağmen harcanan parayla ilgili bir açıklama yapmamıştı.

Bu arada Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından cephe yenileme çalışmaları gerçekleştirilen Tarihi Kapalı Çarşı’da faaliyet gösteren esnaf için bir broşür hazırlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün mesajını da içeren bültende Kapalı Çarşı’nın eski ve yeni fotoğrafları yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör mesajında, “Değerli hemşehrim; Tarihi Kapalı Çarşımızın kentsel sit alanı ve koruma amaçlı imar planı içerisinde kalan işyerlerinin cephe iyileştirmesi, Koruma Bölge Kurulu’nun izni ve Büyükşehir Belediye Meclisi kararına istinaden, tarihi dokuya da uygun olarak yapılan proje kapsamında bedeli belediye bütçemizden karşılanarak yapılmıştır” dedi.

Paylaşılan Fotoğraf Olay Oldu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşılan aşağıdaki fotoğraf ise olay oldu. Hiç bir estetiğin görülmediği bir fotoğrafın paylaşılma amacı vatandaşlar tarafından anlaşılamadı.

Turizm ve Ticaret Potansiyeline Katkı

Proje ile Kıbrıs Meydanı’na cepheli iş yerlerindeki görüntü kirliliğinin ortadan kaldırıldığına, turizm ve ticaret potansiyelinin daha da artmasına katkı sağlandığına dikkat çeken Başkan Güngör, “Ortak sorumluluğumuz olan şehrimizin tarihi ve kültürel değerlerini korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hemşeri hukukumuzun da bir gereğidir. Ayrıca komşu esnafımızın zararını gözetmeksizin kendi yararımızı önceleyen tutum ve davranışlar “ahilik” geleneğimizle de bağdaşmayacaktır. Belirtilen nedenlerden dolayı cephe iyileştirmesi yapılan iş yeri sahibi ve esnafımız, belediyenin izni olmaksızın uygulamaya aykırı olarak ve görüntü kirliliği oluşturacak şekilde reklam, tabela, ilan, afiş, levha, totem ve pankart gibi ilave tanıtım uygulamaları ile yaya ve komşu hukukunu ihlal ederek kaldırım işgali yapmaları da inancımız ve değerlerimizle örtüşmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Projemiz Hayırlı Olsun

Bölge esnafının Tarihi Kapalı Çarşı’da oluşturulan yeni görünümü muhafaza edeceğine inancının tam olduğunu da mesajına ekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Her ne kadar yasalar belediyenin emir ve yasaklarına aykırı hareket edenlere karşı belediyemize cezai ve idari yaptırım uygulama yetkisi vermiş olsa da, kadim geleneği ve güçlü inancı ile istiklalin öncü şehri olan kıymetli hemşerilerimin buna fırsat vermeyeceğine olan inancım tamdır. Bu vesile ile kapalı çarşımızın cephe iyileştirilmesinin şehrimiz için hayırlı olmasını temenni eder, işlerinizde bereketli ve hayırlı kazançlar dilerim. Selam ve saygılarımla” dedi.