Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçede farklı branşlarda faaliyet gösteren esnaf gruplarını temsil eden site başkanlarıyla ‘Çözüm Zirvesi’nde bir araya geldi.

Metal Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, Seyhan’da farklı üretim sektörlerinde faaliyet gösteren sitelerin başkanları hazır bulundu. Site başkanları belediyenin farklı birimleriyle ilgili talep ve şikâyetlerini dile getirdi. Ağırlıklı olarak temizlik, zabıta ve fen işleri müdürlüğüyle ilgili taleplerini dile getiren site başkanları, bu tip toplantıların düzenli şekilde gerçekleştirilmesini istedi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sağlıklı bir ekonomik işleyişin hem insan, hem şehir, hem ülke, hem de dünyanın en önemli huzur ve güven unsuru olduğunu belirtti. Sosyal hayatta yaşanan huzursuzlukların temelinin ekonomideki olumsuzluk olduğunu belirten Başkan Karalar, “Bu kadar önemli bir konuda faaliyet gösteren siz değerli sanayicilerimize yardımcı olmamızdan, sizlerle işbirliği yapmamızdan daha doğal bir şey olamaz.” dedi.

Bürokratlarıyla birlikte sanayinin farklı branşlarında faaliyet gösteren site yöneticileriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Karalar, “Her zaman karşılaştığınız farklı konularla ilgili talep ve şikâyetlerinizi dinliyor ve çözümü noktasında çalışıyoruz. Ancak bu kez daha koordineli bir şekilde aynı anda buluşmak istedik. Burada sizlerin dillendireceği sorunları bizzat ilgili bürokratımız not alacak ve bugüne kadar aşılamayan problemlerin hangi formülle çözüme kavuşturulabileceği hususunda birlikte görüş alış verişinde bulunacağız.” diye konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar şunları söyledi; “Bu ülkede yeteri kadar gelir olsaydı, bu ülkede bu kadar işsizlik olmasaydı, bizim ülkemizdeki kardeşlik bağları, huzur daha üst mertebede olurdu. Umarım o günlere en kısa sürede ulaşırız da yaşadığımız problemlerden kurtuluruz. Kötülüğün anası, temeli ekonomiktir. Dünyanın bütün bilim adamları bunu böyle söyler. Bir ülkenin ekonomisi iyi değilse en büyük kötülükler oradan çıkar. Dolayısıyla sektör bu kadar önemliyse, ekonomiye katkıda bulunan üretim yapan, işsizliği azaltan bir sektör grubuna da belediye olarak bizim yardımcı olmamız, onlarla işbirliği yapmamız onların taleplerini yerine getirmemiz imkânlarımız dâhilinde olması gereken bir şey.”