AK Parti’li Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, ASKi Genel Müdürlüğü’nün teklifi üzerine Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen yüzde 5’lik su zammına tepki gösterdi.
Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, “AK Partili ve MHP’li Meclis üyelerin karşı çıkmasına rağmen CHP ’li Meclis üyelerin onayı ile Aydın’da Su fiyatlarına yapılan 10 Kuruş’a denk gelen yüzde 5’lik su zammına bir kuruşluk hizmet ve yatırım yapmıyorsunuz, hiç yüzünüz kızarmadan10 kuruş zam istiyorsunuz. Şimdi Aydın BŞB ve ona bağlı ASKi yönetimine soruyorum, bu zam size nasıl Helal olacak, kursağınızda kalmaz mı?" diyerek tepkisini dile getirdi.
Bu eleştirisinden sonra birilerinin "Zammın da helali mi olur?" diye aklına bir soru takılabileceğini belirten Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, "Evet olur. Hizmet üretiyor, yatırım yapıyorsunuzdur ve diğer taraftan bütçeniz, kaynağınız kısıtlıdır işte bu nokta da hizmet ve yatırımın gerçekleşmesi için vatandaştan destek ve katkı almak adına cüzi bir oranda tarifelerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Vatandaş bunu anlayış ile karşılar ve bu Helaldir. Ancak bütçeniz, kaynağınız ve imkanınız neredeyse sınırsızca olmasına rağmen tek Kuruşluk Hizmet ve Yatırım üretmeden usulca vatandaşın cebinden 10 Kuruş daha alma çabası gayreti içinde tarifelerinize zam yapıyorsanız Haramdır demiyorum ama en azından bunun helal olmayacağını düşünüyorum" dedi.
Başkan Kılınç, belediyelerin kar gözeten ticarethane değil vatandaşa hizmet üretme merkezi olduğuna dikkat çektiği açıklamasında, "Hiç kimseye Siyaset ve Belediyecilik dersi verme gibi bir merak içinde değilim, zira AK Belediyecilik hizmet anlayışı zaten milletimizin bildiği ve takdirini gösterdiği bir gerçektir. AK Belediyecilik anlayışında sadece Millete hizmet vardır. Aydın AK Belediyecilik hizmet anlayışı ile yönetilmeye başladığında yani 2019 Mart’ından itibaren İstanbul, Ankara, Denizli, Antalya, Antep, Konya, Sivas ve diğer AK Belediyeler tarafından yönetilen Şehirlerde olduğu gibi hizmet ve yatırıma doyacak, daha yaşanabilir ve yaşayanların daha mutlu olduğu bir Kent haline hızla dönüşecektir. Elbette, Herodot’un yüzyıllar öncesinde ’Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü’ diyerek tarif ettiği şehrimiz Aydın’ı makus talihinden ilk fırsatta kurtaracağız. Şunu bir kez daha altını çizerek belirtmek isterim ki, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ona bağlı ASKİ yönetimin, su fiyatlarına zam yapma konusunda ortaya koyduğu isteği ve aşkı maalesef Aydın’a yatırım ve hizmet yapmada göremiyoruz. Katrilyonluk bütçeye rağmen İki yıldır Aydın halkına ve şehrine hizmet yapmayan ve yatırım yapma noktasında adeta kılını kıpırdatmayacak şekilde miskin kedi gibi davranan BŞB ve ASKi yönetimi su fiyatlarına Zam yapmaya gelince birden Aslan kesiliyor. Ben, Köşk Belediye Başkanı ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak şunu net olarak söylemek istiyorum ki, bu mübarek ay’da, bu yardımlaşma ve dayanışma ayında vatandaşın cebinden çaktırmadan usulca birkaç Kuruş daha almak adına su fiyatlarına yapılan bu zammın, Aydın ’a hizmet yapmayan ve yatırım gerçekleştirmeyen, Aydınlılara ’İllallah’ dedirten Aydın BŞB ve ona bağlı ASKİ yönetimine Helal olmadığını ve Aydın Halkının da Helal etmeyeceğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.
CHP’li büyükşehir belediyesinin su zammına "Bir kuruşluk hizmet ve yatırım yok, 10 kuruşluk zam istiyorlar” yorumunda bulunan Başkan Kılınç, sözlerini şöyle tamamladı: "Hizmet ve yatırım da miskin kedi, zam da aslan olan bşb ve aski’ye bu zam helal olmaz"