Aktif Eğitimciler Sendikası Adana Şube Başkanı Ömer Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izniyle Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) okullarda 'Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi' konulu paneli düzenlemeye başlamasına tepki gösterdi.

Yılmaz, konuyla ilgili açıklamasında, "Dün Adana’da maalesef ‘eğitim faaliyeti kılıfıyla’ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü resmi yazısıyla okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ‘Başkanlık Sistemi’ adlı panel düzenlenmiştir. ‘Maalesef’ diyoruz çünkü bu durum; okullarımıza, geleceğimizin inşa edildiği kurumlara düpedüz siyasetin girmesi manası taşımaktadır. Eğitimimize hiçbir faydası olmayacağı gibi aksine kurum içi huzuru bozacaktır." dedi.

Türkiye’nin ve Adana’nın ulusal ve uluslararası sınavlardaki başarı düzeyinin ortada olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Okulların teknik-teknolojik altyapı eksikleri had safhada. Öğrencilerimizin alkol, uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıkları toplumu kahrederken acaba ilgililer neden ‘Başkanlık Sistemi’ gibi bir panele ihtiyaç duymuştur. Eğer bir panel yapılacaksa ve okul müdürlerimizi okullarından alıkoyacak kadar önemli olacaksa siyasi içerikli değil, eğitim içerikli, madde bağımlılığı ile mücadele içerikli paneller düzenlenmelidir." açıklamasını yaptı.