Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeminine sadık kalmayarak, meydanlarda AK Parti'yi işaret ederek oy istemesinin anayasal suç olduğunu söyledi.

Selahattin Şenliler, il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında kendi ve diğer aday adaylarının tanıtımını yaptı. Şenliler, burada yaptığı açıklamada AK Parti hükümetini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi. Şenliler, “Sayın Cumhurbaşkanımız aktif bir siyasi aktör olarak meydanlarda gezmekte halkla iç içe olmaktadır. Elbette halk oyuyla seçilmiş bir cumhurbaşkanıdır, ancak bir siyasi iktidarı, bir siyasi partiyi işaret ederek halktan belli bir sayıda milletvekili çıkartılmasını istemesi, halkta belli bir siyasi partiyi işaret etmesi son derece antidemokratiktir, anayasal bir suçtur. Bu anlamda Cumhurbaşkanımız anayasal suç işlemektedir, ettiği yemine sadık kalmadığını görmekteyiz. Bundan da üzüntü duymaktayız. Türkiye’de kuvvetler ayrılığı prensibi vardır. Türkiye parlamenter sistemle yönetilen üniter bir devlettir. Parlamenter sistemde parlamentonun iradesi millet iradesidir. Parlamento iradesini yok sayarak siyaseti dizayn etmeye kalkmak ve şuanda mevcut olmayan bir başkanlık sistemini varmış gibi anayasaya rağmen yasalara rağmen uygulamaya kalkışmak, alenen bir anayasa ihlalidir. Bu anlamda bu uygulamaları da doğru bulmadığımızı eleştirdiğimizi ifade etmek istiyoruz." dedi.

"CUMHURBAŞKANI, AKP SEÇİM BEYANNAMESİNİ OKUMAYLA TARAFSIZLIĞINI İHLAL ETTİ"

Cumhurbaşkanının sadece bir partinin bir görüşün değil toplumun tamamına eşit mesafede olması gerektiğini ifade eden Şenliler, "Meclis'te ettiği yeminle 75 milyonun tamamının cumhurbaşkanı olmuştur. 75 milyonun tamamını kucaklamak ve hepsine eşit mesafede olmak mecburiyetindedir. Cumhurbaşkanımızın kendisinin daha önce görev yaptığı başbakanlık, genel başkanlık yaptığı bir siyasi partinin seçim beyannamesini okuyarak onunla ilgili yorum yapmasını anayasal bir suç olarak görüyorum. Tarafsızlığın ihlali olarak görüyorum. Bir siyasi partiye kendisinin angeje ettiğini, bir siyasi partinin taraftarı olduğu gibi değerlendiriyorum bu anayasl bir suçtur. Ettiği anayasal yemine ve tarafsızlık ilkelerine aykırıdır. Zaten bunu bütün muhalefet partileri de söylemektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız eğer başbakanlığı çok arzu ediyorsa, Cumhurbaşkanlığı görevini Meclis başkanlığına geçici olarak bıraksın, tekrar AKP'nin başına geçsin başbakanlık yapsın. Seçimleri kampanyaları o yürütsün. Bir tek, Sayın Davutoğlu’unun yaptığı mitinglere çıkıp da resmen AKP’ye oy verin demediği kaldı. Onun dışında her şeyi söylemektedir. Bu anayasal bir suçtur. Tarafsızlık ilkesinin ihlalidir." diye konuştu.

"KPSS'DE YÜKSEK ALAN ATANAMADI, AKP'Lİ YAKINLARI TORPİLLE KAMUYA GİRDİ"

Türkiye’de üniversite bitiren, KPSS’den yüksek puan alan gençlerin işsiz olduğunu AK Parti'li milletvekilleri, bakanların KPSS’ye girmeyen ortaokul mezunu, lise mezunu yakınlarının kamuya torpille işe girdiğini söyleyen Şenliler, "Türkiye’de üniversite bitiren gençlerimiz, liseyi bitiren gençlerimiz mastır ve yüksek lisans yapan gençlerimiz devlet kadrolarında görev almak için KPSS sınavına girerek devlet memuru olmak gibi bir yolu ancak tamamlamak durumundadır. Ancak bu yolla devlet memuru olmak zorundadırlar. Ne yazık ki basında yer alan haberlerden ve muhalefet milletvekillerinin açıklamalarından ve iktidar tarafından da yalanlanmayan açıklamalardan anlaşılmaktadır ki 12 yıldır bu siyasi iktidar değişik usullerle kamuya personel almakta, AKP'li milletvekillerinin, mensuplarının, yöneticilerin sınavsız olarak özel mülakatlarla kamuya alındığını ifade etmektedirler. O zaman seçim meydanlarında millete ne diyecek bunlar? Çocuğum 10 senedir KPSS giriyor, 5 senedir sınavlara hazırlanıyor, aldığı puanlarla bir yerlere yerleştirilemiyor ama AKP'lilerin yetkileri, mensupları eşinizi, dostunuzu akrabanızı, hısımınısı kamuya sınavsız yerleştirdiniz bunun neresi adalet? Hani sizin nereniz adalet, dediğiniz zaman ne cevap verecekler merak ediyoruz." şeklinde konuştu.

"SİYASİ PARTİLERLE HER ZAMAN İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ"

"Siyasi partilerle her zaman iş birliğine her zaman açık olduğumuzu değişik vesilelerle ifade ettik." diyen Şenliler, sözlerini şöyle tamamladı: "7 Haziran akşamı sandıktan bütün çıkacak sonuca razıyız. Ancak yapılan bütün kamuoyu sonuçlarında ve anketlerde iş birliği ve güç birliğinin bu memleket için hayır getireceğini tabanda milletimizde büyük bir heyecan uyandırmış olduğunu görmenin verdiği öz güvenle bunu ifade etmek istiyorum. Bu sorumluluktan hiç bir vatandaşımızın hiç bir siyasetçinin ve liderinin kaçmaya hakkı olmadığına inanıyorum. Çünkü vatandaşın temelde böyle böyle bir beklenti vardır. 7 Haziran seçimi gününe kadar her türlü hazırlığımızı yaparak seçimlere tek başımıza girecek şekilde çalışmalarımızı yapıyoruz. Ancak bizimle birlikte iş birliği onurlu, adaletli, şerefli bir iş birliği teklifi gelirse buna da hazır olduğumuzu, buna da yetkili kurumlarımızla birlikte görüşeceğimizi de ifade etmek istiyorum."