Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 185 yıl hapis cezası talebi ile yargılandığı davada beraat etti. Dalgıç ile birlikte tutuksuz yargılanan 36 kişi hakkında da beraat kararı verildi.

Alaçatı Jandarma Komutanlığı'na 2008 yılında gelen bir ihbar sonrasında, dönemin Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla bir yıl sonra Alaçatı Belediyesi'ne yönelik olarak 'Fare Kapanı' adı verilen operasyon düzenlemişti. Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'la birlikte, meclis üyeleri, bürokratlar, işadamları, turizmciler ve esnaflarında aralarında bulunduğu 41 kişi 'suç işlemek için örgüt kurma', 'ihaleye fesat karıştırma', 'rüşvet ve yolsuzluk' suçlamalarıyla gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden, aralarında kapatılan Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın da bulunduğu 6 kişi tutuklandı. Yapılan itiraz üzerine 10 gün sonra, Başkan Dalgıç da dahil olmak üzere 6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sait Demiröz, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın da aralarında bulunduğu toplam 36 sanık hakkında dava açtı. İddianamede, Muhittin Dalgıç'ın 'tehdit, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, mala zarar vermek ve kıyı kanununa muhalefet etmek' suçlarından ve bazı suçları birden fazla işlediği iddia edilerek, toplam 185 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Dava önce 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

Özel yetkili mahkemelerin kapanmasının ardından, dava 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Bugün yapılan duruşmaya tutuksuz yargılanan belediye başkanı Muhittin Dalgıç ile bir kısım sanık ve avukatlar katıldı. 3. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların tümüne beraat vererek davayı bitirdi.