Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, 24 Nisan tarihinde düzenlenecek Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü törenlerine katılacak. Türkmen Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un bu ziyaretine yönelik hazırlıklar yapıldı.

Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Raşid Meredov, Berdimuhamedov'un Türkiye'ye gerçekleştireceği çalışma ziyaretiyle ilgili bilgi verdi.

Mart ayının başlarında Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çanakkale Zaferi törenleri davetini memnuniyetle kabul ederek, törenlere katılacağı belirtmişti.

Berdimuhamedov, Türkiye'ye yapacağı çalışma ziyaretinin iki kardeş ülke arasındaki münasebetlerin daha da geliştirilmesi adına önemli olacağını ifade etmişti.

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü dolayısıyla 23-25 Nisan'da Türkiye'de anma törenleri düzenlenecek. Ankara'dan törenler için tüm ülkelere davet giderken 70'i aşkın ülkeden katılım gerçekleşecek. 21 ülkeden devlet başkanı düzeyinde katılım olması beklenen törenlere, 2 parlamento başkanı, 3 cumhurbaşkanı yardımcısı ve 5 başbakan da katılacak.