ADIYAMAN (AA) - Besni ilçesinde bir grup öğrenci, "Adıyaman'dan Halep'e Yol Aç" kampanyasına destek amacıyla kermes düzenlendi.

Besni Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi Biyoloji Kulübüne üye öğrenciler, Suriye'nin Halep şehrinde, rejim güçleri ve rejim yanlısı terörist grupların saldırılarıyla barınmanın yanı sıra temel yaşam malzemelerine ulaşma imkanı bulamayan insanlar için kentte düzenlenen "Adıyaman'dan Halep'e Yol Aç" kampanyasına, okullarında düzenledikleri kermesle destek verdi.

Biyoloji öğretmeni Abidin Arıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kermesten elde edilen gelirlerin, Halep için düzenlenen yardım kampanyasına bağışlanacağını belirtti.

Öğrencilerinin, dört gündür her gün bir sınıf tarafından sürdürülen kermesle Halep'te zulüm gören insanların acısını bir nebze olsun hafifletmeyi amaçladıklarını dile getiren Arıcı, şunları söyledi:

"Adıyaman'dan Halep'e Yol Aç' kampanyasını yapan sivil toplum kuruluşlarına destek olarak biz okulumuzda Biyoloji Kulübü öğrencileri olarak da dört gün süren kermes kampanyası başlattık. Her gün bir sınıfımız yaptı. Amacımız Halep'te zulüm altında kalan, orada ezilen masum insanlara, Müslüman din kardeşleri olarak bir nebze olsun yardım etmek. Buna okulumuz öğrencileri de büyük bir destek sağladı. Ürünler aldı. Fedakarlık örneği gösterdiler. Öğrencilerime bu duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ederim. İnşallah dünyada var olan zulüm düzeni ve bu savaşlar biter. Barış içinde bir dünyada yaşarız."