İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisinde yarın Anadolu Efes’i yenmesi halinde şampiyonluğu kazanacak olan Pınar Karşıyaka için özel bir sürpriz hazırladı. Şampiyonluk halinde şehri karnaval yerine çevirecek olan belediye, İstanbul'da ise Boğaziçi Köprüsü’ne 100 metrelik Kaf Kaf bayrağı asacak.

ŞAMPİYONLUĞA ÇOK YAKIN

Türkiye Basketbol Ligi’nde adım adım şampiyonluğa ilerleyen Pınar Karşıyaka, 3-1 önde olduğu final serisinin beşinci maçında yarın Anadolu Efes ile İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşılaşacak. Seride üstünlüğü bulunan Kaf Kaf, maçı kazanması halinde skoru 4-1’e getirecek ve 28 yıl aradan sonra Türkiye şampiyonu unvanını elde edecek.

BOĞAZA DEV BAYRAK

Muhtemel bir şampiyonluk, başta Karşıyaka ve İzmir olmak üzere çeşitli şehirlerde taraftarların coşkusuna sebep olacak. Karşıyakalılar için özel bir kutlama programı hazırlayan belediye, asıl sürprizi İstanbul’da yapacak. Resmi olarak İstanbul Valiliği’ne talep yazısını ileten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Kaf Kaf’ın başarısını Türkiye’ye göstermek için hazırlanan 100 metre uzunluğunda ve 70 metre genişliğindeki takım bayrağını Boğaziçi Köprüsü’ne asacak. Başkan Akpınar, Pınar Karşıyaka’nın şampiyonluğa çok yakın olduğunu belirterek, “Şampiyonluğa yakın olan ve daha çok isteyen taraf biziz. Bunun için kent olarak kenetlendik ve saatleri sayıyoruz. İstanbul’daki maçı da kazanarak İzmir’e, Karşıyaka’ya şampiyon döneceğimize olan inancımız tam. Sonuç ne olursa olsun, başarımızı Boğaz Köprüsü üzerinden tüm Türkiye’ye bir kez daha göstereceğiz.” dedi.