Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Rus turizm pazarındaki durgunluğun mayıs ve haziran ayında yeneceklerini söyledi. Hali hazırda geçen yıla göre Rus parası Ruble'nin uluslararası para birimleri karşısında değer kaybetmesi nedeniyle Rus turizminde bir eksilmenin olduğunu belirten Boztaş, Rus pazarından umutlu olduklarını mayıs ve haziran aylarında bu kaybın telafi edileceğini umduğunu kaydetti.
Bölge için Rus turizminin önemli olduğunu vurgulayan Boztaş, "Şu anki rakamlara göre geçen yıl bu aylara göre Rus turizminde bir düşüş var. Kaybolma var. Bu kaybolmanın mayıs ve haziran aylarında kendisini toparlanma olarak göstereceğine inanıyorum. Umut ediyorum. Bölgemizin Rus turizm potansiyeli çok yüksek. Bu durgunluğun ve düşüşün önümüzdeki aylarda sona ereceğine inanıyorum." dedi.
Doların yükselmesinin iş dünyasını negatif etkiyeceğinin altını çizen Boztaş, işadamlarına 2015 yılının 'çok zorlu' geçeceği uyarısı yaparak, dikkatli olmaları uyarısında bulundu.
Manavgat'a her yıl gelen 4 milyon turistin yüzde 54'nü Almanlar, yüzde 29'nu Ruslar ve geri kalanını ise diğer milletler oluşruruyor.