Gaziantep'te bir esnaf, Kadıköy'de arkadaşlarıyla kartopu oynarken, camına kartopu isabet ettiği için gazeteci Nuh Köklü'yü bıçaklayarak öldüren esnafı ilginç bir yöntemle protesto etti. Büfe işleten esnaf, işyerinin camına 'Bu dükkana kartopu atmak serbest' yazısı asarak, basit meselelerden dolayı dahi yaşanan cinnet halinin artık son bulmasını istedi.

Gazeteci Nuh Köklü, geçtiğimiz günlerde oynadıkları kartopunun bir dükkanın camına isabet etmesi sonrası, dükkan sahibi tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Tüm Türkiye'yi hayretler içerisinde bırakan bu cinayet, Gaziantep'te de farklı bir yöntemle protesto edildi. İncilipınar Mahallesi'nde büfe işletmeciliği yapan esnaf Ersin Kurt, işyerinin camına 'Bu dükkana kar topu atmak serbest' yazısı astı. Çevrede bulunan esnaf ve çalışanların kar eğlencesine katılan ve işyerinin camına da kartopu atılan Kurt, bu olayın bir ölüm sebebi olmasını şaşkınlıkla karşıladıklarını anlattı. Son günlerde Türkiye'de farklı farklı cinayetlerin işlendiğine dikkat çeken Kurt, “En sonunda bir kartopundan dolayı bir gazeteci arkadaşınızı öldürdüler. Türkiye huzurunu mu yitiriyor, mutluluğunu mu yitiriyor? Birtakım olaylar oluyor. İnsanların birbirine tahammülü kalmadı. Ortada bir beden var ama ruh yok sanki. İnsanlar o şekilde hareket ediyor. Ben de buna bir tepki olsun diye cama böyle bir yazı yazdım. Arkadaşlarımız kar topu atabilirler. İyi niyetle de karşılarız. Sıkıntı değil bizim için.” dedi.

Camın kırılması halinde tepkisinin ne olacağı da sorulan Kurt, “Kırılsa herhalde kıran arkadaşa ödetirdim. Fazla da bir şey olmaz. Bir camdır. Kırılır, yenisi de yapılır.” cevabını verdi.