AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı Harita Mühendisi ve Kentsel Dönüşüm uzmanı  Mustafa Buluntu, Karacaoğlan Mahallesi'nde aşure etkinliğine katıldı. Ziya market önünde kurulan aşure kazanı çevresinde vatandaşlarla kaynaşan Buluntu, gördüğü ilgiden memnuniyet duydu.

  Vatandaşlarla birlikte ikram edilen aşureden tadan Buluntu, esnafların ve mahalle sakinlerinin problemlerini dinleyip, çözüm önerilerini anlattı. Aşure ikramının ardından da semti dolaşıp, esnaflardan bilgiler alan Buluntu, vatandaşların beklentileriyle ilgili notlar aldı.

  Vatandaşların gösterdiği güler yüze, aday gösterilmesi ve başkan seçilmesi halinde hizmet olarak geri dönüş yapmayı amaçladıklarını kaydeden Buluntu, şöyle konuştu:

  “Bugün Muharrem ayının 20. Günü. Karacaoğlan Mahallesi sakinlerinin hazırlamış olduğu aşure programına katılıyoruz. Buradan sonra da inşallah mahalle ve esnaf ziyaretlerimiz devam edecek. Tabi ki Muharrem ayı gerçekten çok mübarek bir ay. İnşallah yılın her günü ve her ayında bu birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin devam etmesi gerekiyor. Gerçekten Türkiye'nin birlik ve beraberliğe şu günlerde çok ihtiyacı var. Biz Onikişubat bölgemizde de gezdiğimiz her mahallede, her caddede her sokakta güzel bir ilgi ve alakayla karşılanıyoruz. Bunlar da bizi elbette memnun ediyor. Onikişubat ilçemiz ve bu ilçemize bağlı mahalleler hizmeti hak eden yerler. Bu aday adaylığı sürecinde de birçok yeri gezdik. Cadde ve sokakları dolaşıp esnaflarımızı ziyaret ettik. Bir çoğunun problem ve beklentileri aynı. Yakın ilgi ve alaka istiyorlar. İnşallah biz adaylığımız kesinleşir ve başkan olursak bu çalışmalarımız devam edecek. Halkımız ve mahallemizle iç içe olacağız. Tüm programlara eşlik edeceğiz. İnşallah hizmetlerimize devam edeceğiz.”

  Öte yandan ziyaretleri sırasında, bölgedeki binaların mevcut durumu hakkında da gözlemlerde bulunan Buluntu, kentsel dönüşüm projesi için pilot bölge seçilen Karacaoğlan Mahallesi ve çevresindeki yerleşim yerleri hakkında da bir nevi ön çalışmalarda bulundu.

  Bölgedeki binaların bir çoğunun ekonomik ömrünü tamamladığına dikkat çeken Buluntu, şunları kaydetti:

  “Biz açıklamalarımızda ve projelerimizde kentsel dönüşümü gerçekleştireceğimizi anlattık. Kentsel dönüşüm yapacağımızı da ilan ettik. İnşallah adaylığımız netleşir ve başkan olursak kentsel dönüşümü biz bu mahallelerimizde başlatmak istiyoruz. Bu semtlerin bu çalışmalara ihtiyacı var. Sizler de görüyorsunuz, gerek can ve mal güvenliği açısından gerekse görüntü açısından buna ihtiyaç var. Çünkü ekonomik ömrünü tamamlamış birçok bina görüyoruz biz bu bölgede. İnşallah dediğim gibi kentsel dönüşümü pilot bölge olarak burada başlatacağız.”

  Buluntu, daha sonra esnafları dolaşarak vatandaşlarla görüş alışverişinde bulundu.