Eskişehir’de kimsenin olmadığı sırada bir evde kullanılmakta olan buzdolabı henüz belirlenemeyen bir nedenle patladı. Bomba gibi patlayan buzdolabı evi adeta harabeye çevirdi. Evde kullanılacak bir eşya kalmazken patlama esnasında içeride kimsenin olmaması can kaybı ve yaralanmayı engelledi.

Alınan bilgiye göre, merkez Odunpazarı İlçesi Şeker Mahallesi TOKİ Sıralı Evlerde ikamet eden Erhan Ayber’e ait evde adeta bomba gibi patlama oldu, yangın çıktı, eşyalar sağa sola savruldu. Aybar ailesinin evde olmadığı sırada meydana gelen patlama çevre sakinlerini sokağa döktü. Komşuları itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye yangını söndürdü. Yapılan incelemede evde kullanılmakta olan 12 yıllık buzdolabının henüz belirlenemeyen bir nedenle patlaması sonucu meydana geldiği belirlendi. Buzdolabının patlaması üzerine Aybar çiftinin kullandığı ev adeta harabeye döndü. Evin duvarları, tavanları çatladı, eşyalar sağa sola savruldu.

Patlamayı komşularından öğrenen ev sahibi Erhan Aybar, olayın buzdolabının patlaması sonucu meydana geldiğinin tespit edildiğini söyledi. Aybar, “ Biz çocuklarda dışarıda idik. Komşum bizim evden duman çıktını ve patlama olduğunu haber verdi. Geldiğimizde ev harabeye dönmüştü. İtfaiye geldi, olaya müdahale etti. Patlamanın buzdolabından kaynaklandığını söylediler. Evde olsaydık bizlerde yanardık.” dedi.

Patlama sonrası evde kullanılacak eşya kalmadığını anlatan Aybar, “Her şeyimiz yandı. Patlamanın etkisiyle tavanlar bile çatlamış. Evde kullanacak hiç eşya kalmadı. Çocuklarım zamanın çoğunu mutfakta geçiriyorlardı. O esnada evde olsaydık ailecek yanardık.” diye konuştu.

Buzdolabı firmasına dava açacaklarını anlatan Aybar, “Firma bunu üretiyorsa bunun gereğini yapmalı. Suçu varsa çekmeli. Yetkililerden de yardım bekliyoruz. Evden çıkarken doğal gazı, kombiyi kapattım.” dedi.

İki çocuğunun üniversite de okuduğunu, yüklü miktarda borcu olduğunu aktaran Aybar, “Evi düzeltecek durumumuz da yok. Bir sürü borçlarımızda var. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililerin bize el uzatmasını bekleyeceğiz.” ifadesini kullandı.