Kurbanlık fiyatları kaç lira olarak belirlendi? Ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşanan bir dönemde vatandaş kurbanlık fiyatlarının kaç lira olacağını merak ediyor.

Kurbanlık fiyatlarının belirlendiği Çanakkale'de fiyatlar uçtu. Kurbanlık fiyatları geçen seneye görree 2 katından daha pahalı olarak açıklandı. 

2022 KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

Kurban bayramı yaklaşırken, kurban kesmeyi düşünen vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını merak ediyordu bu sene artan maliyet ve zamlardan dolayı 60 kiloluk kurbanlık koyunun ortalama 4 bin lira ve büyükbaş kurbanlığın ise ortalama olarak 60 ila 70 bin lira olması bekleniyor

Yüksek enflasyon, hayvan yemlerine gelen ve yüzde 300'leri bulan zamlar nedeniyle bu sene kurbanlık fiyatlarının oldukça yüksek olması bekleniyor. Et fiyatları zaten geçen seneye göre iki katına çıkmış durumda. Kurbanlık fiyaatlarının d geçen seneye göre en az iki kat hatta daha fazla artacağı beklentisi hakim.

İllerde bulunan Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği genelde kurbanlık fiyatlarının belirlenmesinde etkili oluyor. Bu sene birlik tarafından ortalama bir fiyat belirlendi ancak Belediyeler bu konud son sözü söyleyecek. 

Gerek birliğin gerekse Belediyelerin açıkladığı fiyatların satıcılar üzerinde bir bağlayıcılığı yok. Satışların belirlenen fiyatların çok üzerinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Tosun 65 TL (Geçen sene 30 TL)

Düve 60 TL (Geçen sene 29 TL)

İnek 52 TL (Geçen sene 26 TL)

Toklu 68 TL (Geçen sene 32 TL)

İğdiş 66 TL (Geçen sene 30 TL)