Yurtdışındaki başarılı yerel yönetim deneyimlerini paylaşmak ve ilçeye aktarabilmek için uluslararası işbirliği projelerine büyük önem veren Çankaya Belediyesi, İsveç’in Lidingö Belediyesi’yle imzalanacak kardeş şehir anlaşmasını daha da güçlü temellere oturtmak için ortak proje hazırlıyor.

İsveç Uluslararası İşbirliği Kalkınma Ajansı (SİDA) ve İsveç Yerel Demokrasi Merkezi'nin (ICLD), belediyeler arasında uluslararası işbirliği projeleri yürütülmesi için ayırdığı fona başvuran Çankaya ve Lidingö belediyelerinin sosyal hizmetlere yönelik bir projeyi hayata geçirme isteği kabul gördü. Buna göre, Çankaya ve Lidingö belediyeleri, ekim ayından başlayarak bir yıl süreyle sosyal hizmetler ana başlığında olmak kaydıyla, ortak proje hazırlayacak. Karşılıklı saha gezileri, ortak toplantılar, mevcut mevzuatın uyumluluğu gibi konuların araştırılmasından ve her iki belediyenin de bu alanda şimdiye kadar edindiği deneyimlerin paylaşılmasından sonra, Çankaya ve Lidingö, 4 yıl süreli ortak proje yürütecek.

Lidingö’nün sosyal hizmetler ve özellikle yaşlı bakımı gibi alanlarda uzman bir belediye olduğu için proje ortağı olarak seçildiğini ifade eden yetkililer, deneyim paylaşımının Çankaya’ya çok önemli katkı sağlayacağını vurguladı. Hazırlık çalışmaları kapsamında ilk saha gezisi, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner ve Belediye Meclis Üyesi Kıvanç Kibar’ın da katılımıyla eylül sonunda yapılacak.

İsveç’in başkenti Stockholm’e bağlı takımadalar bölgesinde bulunan Lidingö Belediyesi, aynı adı taşıyan 45 bin nüfuslu bir kent. Ağırlıklı olarak yerleşim yerlerinden oluşan ve tarihi MÖ 600’e kadar uzanan kent, kendisini 'Vikinglerin denizlere açıldığı limanda kurulmuş bir sağlık kenti' olarak tanımlıyor. Lidingö Belediyesi de Çankaya Belediyesi gibi Dünya Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye.