Uluslararası Gazeteciler İnternet Yayıncıları ve Yazarlar Derneği (UGİYAD) yönetimi ve üyeleri, iftar programında bir araya geldi. Kahramanmaraş’ta bu yıl ilki gerçekleştirilen UGİYAD İftar programı, üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Kahramanmaraş Kalesi'ndeki Alpedo Kervan işletmesinde düzenlenen programa UGİYAD üyelerinin yanında, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatma Özay ile Kültür Turizm Otelciler ve Gastronomi Derneği Genel Başkanı ve Otel Germanicia Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Büyükdereli katılım sağladı. Genel ve yerel konuların görüşüldüğü programda, gündem yerel basının sorunları ve internet gazeteciliği yasa tasarısı oldu.

photo1651164370 (3)

Güvenç: Yasa çalışmalarında sektörün görüşleri çok önemli!

Hem sektör hem de kamuoyunun menfaati için internet yasasının önemli olduğunu ifade eden TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, konuyla ilgili mecliste sosyal medya ve internet gazeteciliği ile ilgili bir yasa çalışmasının yapıldığını aktardı. Söz konusu yasaya sektörle ilgili sivil toplum kuruluşlarının da görüş belirterek katkıda bulunması gerektiğini ifade eden Güvenç, “Yasa çalışmalarında sektörün görüşleri çok önemli. Çünkü onlar doğrudan işin içinde yer alıyorlar. Sektör temsilcilerinin görüşleriyle hazırlanan yasanın daha işlevsel olacağını düşünüyorum” dedi.

photo1651164370 (2)

Onaran: İhtiyaca cevap vermeyen yasa yok hükmünde kalacaktır

UGİYAD Genel Başkanı Kenan Onaran ise internet gazeteciliği yasası ile ilgili UGİYAD olarak bir rapor hazırladıklarını ve sürece katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

photo1651164370
Başkan Onaran, “UGİYAD olarak önceliğimiz sektörümüzün yaşadığı yoğun sorunları belirleyip bunu ilgililere iletmektir. Mevcutta donanımlı bir internet yasasının bulunmaması da sektörün en büyük sorunlarından birisidir. Böyle donanımlı bir yasa sektör temsilcileri tarafından etraflıca oturulup tartışılmadan çıkarılmamalı. Çünkü ihtiyaca cevap vermeyen yasa yok hükmünde kalacaktır. Dijital dünyanın altın çağını yaşadığımız bu süreçte ihtiyaca cevap veren bir internet yasası çıkarılmazsa bırakın gazetecilik sektörünün geleceğini, gelecekte bir sektörden dahi bahsetmek mümkün olmayacaktır. Biz, UGİYAD olarak çıkarılması düşünülen internet yasasında dikkat edilmesi gereken hususlar üzerine bir rapor hazırlıyoruz” dedi.