MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara milletvekili adayı Şefkat Çetin, Suriyeliler’in oy kullanıp kullanamayacağıyla alakalı bir soruya, "Mevzuata göre oy kullanamazlar" karşılığını verdi.

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGDY) üyelerine yaptığı konuşmada, devlet organlarının millete hizmet için oluşturulduğuna işaret eden Çetin, "Beşikten mezara kadar her şey devlet tarafından karşılanır. Sistem böyle çalışmak zorundadır. STK’lar da bu sistemin sigortasıdır. Biz toplum olarak STK’lara yeni intiba ediyoruz. Yurtdışında sivil toplum kuruluşları gerçekten çok önemli bir yere sahip. Bizim işadamımız yurtdışına gittiğinde ticaret yapabilmek için büyükelçisine bile ulaşamıyor. Halbuki milletin ihtiyacı olan üretim yapılacak, fazlası dış pazarlarda satılacak, ülkeye gelen dövizle de yeni yatırımlar yapılacak. Biz döviz getirme konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Son yıllarda dış politikada yaşadığımız sıkıntılar ihracat yapan firmaların ya iş kolu değişikliğine ya da batmasına sebep oldu." ifadelerini kullandı.

'SURİYELİLER OY KULLANAMAZ'

Bugünkü durumdan rahatsız olanlara sandığı adres gösteren Çetin, "Rahatsız olduğumuz bir konu varsa çözümü sandıktır. Başka güçlere başvurmanın anlamı yok. Sandıkta problemi çözmek gerekiyor." dedi.

Konuşması esnasında işadamlarının sorularını da cevaplayan Çetin, Suriyeliler’in oy kullanıp kullanamayacağıyla alakalı bir soruya, "Mevzuata göre oy kullanamazlar." karşılığını verdi.

'SANIYORUM YSK BU KEZ FARKLI DAVRANACAK'

Çetin, sandık güvenliğiyle ilgili bir başka soruyu da şöyle cevapladı: "Biz parti olarak hukukun bize verdiği yetki neyse insan gücü noktasında görevlileri belirledik, resmi makamlara bildirdik. YSK’da kullanılan program bu yıl partilere de dağıtıldı. Sandıktan gelen bilgiler aynı anda sisteme girilecek. Eğer YSK’da yer alan sonuçlar farklıysa itiraz hakkımız doğacak. Sanıyorum YSK geçen seçimlerde yaşanılan sıkıntıdan kaynaklı bu seçimlerde daha farklı davranacak. Bunda sosyal medya, halkın yaptırım gücü gerçekten çok önemli."

Yaklaşan seçimler öncesi ciddi oranda kararsız seçmen olduğuna dikkat çeken Şefkat Çetin, "Kararsızlar havuzuna iktidar partisinden her gün akış var. Bu yüzden telaş ve gerginlik oluyor. Umarım bu gerginlik yüzünden suni olaylarla sıkıntı yaşatmazlar." şeklinde konuştu.