CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son günlerde Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı olmak için çok büyük çaba sarfediyor. Yaptığı açıklamalar, ziyaretler, parti yetkililerinin açıklamaları hep bu durumu işaret ediyor.

Kamuoyunda beklenti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olması yönünde. Her iki adayın da açık ara Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağı tahmin ediiyor. Özellikle Mansur Yavaş ismi Millet ittifakı seçmeni cephesinde açık ara ön plana çıkıyor.

istanbul-toplu-ulasim-ucretlerine-zam-mi-geliyor-ekrem-imamoglu-metro-metrobus-ve-iett-zam-gelecek-aciklamasi

İMAMOĞLU VE YAVAŞ BU NEDENLE Mİ YALNIZ BIRAKILDI?

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Son aylarda ülke genelinde artan ekonomik krize, enflasyone ve artan fiyatlara paralel olarak Ankara'da ve İstanbul'da halk ekmeğe ve ulaşıma yapılan zamlar nedeniyle köşeye sıkıştırılmaya çalışılıyor. Şu anda Cumhur ittifakı cephesinin İmmaoğlu ve Yavaş'la ilgili en çok kullandıkları argümanlar bunlar.

Ancak gerek ulaşım zammı gerekse halk ekmeğe yapılan zammıMillet ittifakı lehine çevirecek bilgi CHP cephesinde görülmezlikten geliniyor. Özellikle CHP Genel Başkan Yardımcııs ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç inatla ve ısrarla bu konulara değinmekten kaçınıyor. Öztunç'un kendi mmeleketini ve partisini yakından ilgilendiren bu konuya karşı neden ilgisiz kaldığı bir türlü anlaşılamıyor.

ekrem-kemal

KAHRAMANMARAŞ'TA EKMEK ANKARA VE İSTANBUL'DAN PAHALI

Ak Partili Hayrettin Güngör'ün yönettiği Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi halk ekmeği İstanbul'dan ve Ankara'dan pahalı satıyor. İstanbul'da ve Ankara'da 250 gram halk ekmek 2 liraya satılırken, Kahramanmaraş'ta ise 200 gram halk ekmek 2 liraya satılıyor. Yani Kahramanmaraş't halk ekmek İstanbul ve Ankara'dn yüzde 25 dah pahalı.

ULAŞIMDA DURUM ÇOK DAHA VAHİM

Halk EKmeği İstanbul'dan ve Ankara'dan pahalı satan Ak Partili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda da bu şehirleri katladı. Öğrenci abonman ücreti şu anki fiyatlarla hem İstanbul'dn hem de Ankarra'dan 6,5 kat daha pahalı.

İstanbul'da 200 binimlik öğrenci abonman ücreti sadece 78 lira. Her basım  39 kuruş

Ankara'da 225 binişlik öğrenci abonman ücreti 90 lira. Her basım 40 kuruş

Kahramanmaraş'ta ise 60 binişlik öğrenci abınman ücreti 156 lira. Yani her basım tam 260 kuruş.

mansur-kemal

MUHALEFET BÖYLE Mİ İKTİDAR OLACAK?

Kendi Belediye Başkanlarını rahatlatacak ve iktidarı zor durumda bırakacak bu kadar net bir gerçek veriyi bile kullanamayan muhalefet nasıl iktidar olacak? CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kendi adaylığını sağlama almak için mi bu verilerin kullanılmasına izin vermiyor. 

ai-oztunc

Kahramanmaraş'ın 20-30 haneli köylerindeki bozuk yolları bile Meclis gündemine taşıyan ve kendisini Atom Karınca olarak tanımlayan Ali Öztunç, böyle ciddi bir konuda neden sessiz kalıyor? Kahramanmaraş'la İstanbul ve Ankara'yı kıyaslayarak ülke gündemini belirleme şansı varken bu şansı neden kullanmıyor? Bu şansı, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı şansını ortadan kaldırmak için kullanmıyor olabilir mi?

Kamuoyu tüm bu soruların cevaplarını merak ediyor.